Hrvat otkrio tajnu Noletovog uspeha: Đoković to skupo plaća i dobija pred svaki meč!

Autor:

Sport

09.03.2020

16:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vedran Martić je debitovao pobedom na klupi Dejvis kup reprezentacije Hrvatske.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Hrvat je pričao kako su se stvari u tenisu promenile, posebno kada se radi o pripremi mečeva i analazi rivala, pa je pomenuo Novaka Đokovića, prvog tenisera sveta.

- Nikad nije dovoljan jedan meč da biste stekli potpunu sliku o protivniku. Zato ja gledam i izvlačim gde ovaj dobro servira, kada više greši, kakve mu lopte prave problem i slično. Na sreću, danas postoji "Tennis TV", na kom možete da gledate mnogo mečeva unazad. Dok sam radio s Goranom Ivaniševićem, imali smo beleške o svakom rivalu, a danas postoji televizija - rekao je 53-godišnji Martić za "Večernji list".

U košarci postoji program (Sinergy) koji trenerima pruža nebrojene mogućnosti analize rivala. Postoji li takvo nešto u tenisu?". Odgovor hrvatskog selektora je bio sledeći:

- U poslednje vreme pojavljuju se ljudi koji se samo time bave i jako skupo naplaćuju takve usluge. Đoković ima servis koji mu uoči svakog sledećeg meča dostavlja analizu sledećeg rivala. I neki drugi vrhunski igrači počeli su koristiti servise koji dostavljaju takve uvide - otkrio je Vedran Martić.

Podsećanja radi, zbog koronavirus otkazan je masters u Indijan Velsu, pa tokom naredne nedelje nećemo gledati Novaka Đokovića na terenu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading