Rafa i Rodžer će morati da biraju: "Nole može da osvoji i US open i Rolan Garos"!

Autor:

Sport

20.03.2020

18:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši australijski teniser Tod Vudbridž govorio je o očekivanjima za nastavak sezone. Nekada 19. teniser sveta se osvrnuo na potez organizatora Rolan Garosa da pomere svoj turnir.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Rolan Garos će se ove godine igrati od 20. septembra – samo nedelju dana nakon US opena, ukoliko ne dođe do novih promena.

- Šta će Rafael Nadal da radi? Da li će igrati US open ili će se čuvati za Rolan Garos? Male su šanse da osvojite oba Slema jedan za drugim - izjavio je Vudbridž za "Wide World of Sports".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

On je objasnio glavne probleme kod ta dva turnira, a osvrnuo se i na planove Rodžera Federera.


- US open je brutalan po pitanju vrućine i oporavka, a Rolan Garos po pitanju fizikalnosti koja je potrebna za igru na šljaci. Opcije su stvarno takve da će igrači morati da biraju jedno ili drugo. Većina neće to uraditi, ali od Federera očekujem da će igrati US open a ne Rolan Garos, a da će Rafa uraditi obrnuto - ističe 48-godišnjak, koji se zatim pita: "Može li Novak onda da osvoji oba?".
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Vudbridž je istakao još jedan problem sa ovakvom organizacijom.

- Rolan Garos i Vimbldon se igraju sa razmakom od dve nedelje, ali tu ste barem imali nedelju dana pauze, pa onda nedelju dana za pripremu. To ovde nije slučaj. Ako ste dubl igrač i dogurate daleko na US openu, onda nemate kada da igrate kvalifikacije za Rolan Garos. Ima mnogo problema o kojima organizatori nisu uopšte razmišljali kada su birali datum - podvukao je Australijanac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading