Filip deli sudbinu svih Srba: Zbog karantina ne viđam porodicu!

Autor: Slobodan Vrakela

Sport

04.04.2020

03:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Gotovo da nema čoveka na planeti kome se poslednjih nedelja život nije okrenuo naopačke zbog pandemije koronavirusa. Sudbinu "običnih smrtnika" dele i sportisti, sede kod kuće i čekaju da ludilo prođe.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Filip Krajinović

 Srpski teniser Filip Krajinović (28) jedan je od brojnih kojima je viđanje sa najbližima onemogućeno.

- Otac ima 65 godina, dijabetičar je, te spada u rizičnu grupu i ne izlazi iz kuće. Ja ne idem u posetu jer se plašim da se, nedajbože, nešto ne zakomplikuje - kaže za Srpski telegraf 32. reket sveta.

Pre ili kasnije i ovo će proći, život se mora nastaviti. Međutim, sportistima neće biti lako da odmah iz domova uskoče na teren.

- Mislim da će svi teniseri pasti u formi, što je normalno. Ali za mene lično ovo nije nova situacija jer sam kroz karijeru toliko puta morao da pauziram više meseci zbog povreda. Svaki dan od kondicionog trenera dobijam vežbe, koje radim oko sat vremena, Pomalo držim reket u ruci, čisto da se potpuno ne izgubi osećaj. Nadam se da ću iz svega ovoga izaći još jači - poručuje Filip, koji u trenucima dokolice zabavu pronalazi u video-igrama.

- Kada je postalo jasno šta nas čeka, odmah sam kupio plejstejšn. Tek sada sam u situaciji da kao moja braća i drugari, s kojima sam povezan preko interneta, živim život tako što sedim u kući, igram igrice i odmaram se. Obično se uveče čujemo i zakazujemo igranje, koje traje do kasnih večernjih sati - rekao je na kraju Krajinović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Svi krećemo od nule

S obzirom na to da je ovo nova situacija za sve, kada se ponovo zavrti teniski ringišpil, takmičenje će biti nikad zanimljivije.

- Velika trojka će nastaviti da ispisuje istoriju tenisa, a s druge strane, mlađe snage tražiće sad svoju šansu da osvoje neki grend slem pehar. Problem je što niko ne zna kada ćemo ponovo igrati, pa se može zaključiti da svi krećemo od nule - smatra Krajinović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading