Sećanje na Beograd 2003: Nadalov dolazak u Srbiju i veliki neuspeh na turniru!

Autor:

Sport

09.04.2020

20:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji španski teniser Rafael Nadal iza sebe ima bogatu karijeru i veliki broj titula što u juniorskoj što u seniorskoj konkureciji. Nema sumnje da je Srbima najzanimljiviji bio njegov dolazak u Beograd sada već davne 2003. godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Nadal je 2003. godine bio u Beogradu na čelendžeru na “Gemaksu”, ali je eliminisan u četvrtfinalu, a pehar je podigao Holanđanin Denis van Šepingen. Sledeće godine Nadal se nije pojavio na “Gemaksu”.

Na tom turniru igrao je i Novak Đoković, koji je dobio vajld kartu, međutim već na startu je izgubio od Švajcarca Marka Kjudinelija.

Inače, Rafa je prvi ATP bod, tačnije pet, uzeo u septembru 2001. na čelendžeru u Sevilji, gde je pobedio Izraela Matosa Hila sa 6:4, 6:4. Tako se 24. septembra našao na ATP listi kao 1002.

- Imao je 15 godina, a izgledao je kao dvadesetogodišnjak. Već tada je poene proslavljao karakterističnom pesnicom. Igrao je kao da je dugo, dugo na turnirima. Mnogi Rafini vršnjaci su bili dobri, ali on je jednostavno drugačiji - ispričao je Matos Hil, koji je četiri godine stariji od Nadala.

Rafael Nadal je najmlađi igrač ikada koji je zabeležio pobedu na ATP turniru.

Bilo je to 29. aprila 2002. godine, kada je Nadal imao 15 godina i 330 dana.

Kao 762. na listi dobio je pozivnicu da zaigra na turniru u rodnoj Majorki. Za protivnika je dobio 81. igrača na svetu, veterana iz Paragvaja Ramona Delgada.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading