Federeru titula najuticajnije ličnosti u svetu tenisa, a Đoković i Nadal?

Autor:

Sport

10.04.2020

07:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer je najuticajnija ličnost u svetu tenisa, smatra list "L'Ekip".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković i Rodžer Federer

Ugledni francuski sportski dnevnik sastavio je listu na kojoj se na drugom mestu nalazi Amerikanka Serena Vilijams, a iza nje prvi i drugi teniser sveta - Novak Đoković i Rafael Nadal.

Navodi se da Federer, rekorder po broju osvojenih Gren slem trofeja, u poslednje vreme ne beleži sjajne rezultate, ispao je i iz top 3, ali njegov uticaj van terena je ubedljivo najveći. Tu se pre svega misli na njegovu menadžersku agenciju i tome da je zahvaljujući svom imenu uspeo da uvrsti u teniski kalendar Lejver kup iako je revijalni turnir i ne donosi bodove.

Đoković i Nadal, koji prate Federera po broju Gren slem titula, nalaze se pri samom vrhu jer se svrstavaju među najbolje igrače svih vremena.


Pre njih na listi je Serena Vilijams, osvajačica 23 Gren slem pehara.

- Moći Serene Vilijams nisu ograničene samo na teniski teren i po svemu što je postigla tokom karijere i onome što predstavlja srušila je sve prepreke- navodi "L'Ekip".

Na listi među 20 najuticajnijih ljudi su i Endi Mari, na 14. poziciji, teniske legende Džon Mekinro i Bili Džin King, ali i funkcioneri WTA i ATP, prvi čovek Australijan Opena Krejg Tili, treneri, agenti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
perica

10.04.2020 07:39

Neka se raduju još malo. Za pola godine, a najviše godinu dana menjaće poredak.Na ovim njihovim listama.