Novak donirao novac bolnici u Bergamu, direktor na ivici suza: Nadam se da ću moći da ga zagrlim!

Autor:

Sport

15.04.2020

12:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Novak Đoković donirao je značajna finansijska sredstva bolnici u Bergamu, italijanskom gradu, koji je najviše stradao od koronavirusa.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Srpski teniser, koji je nedavno pomogao svojoj zemlji sa medicinskom opremom i respiratorima vrednim milion evra, potom učestvovao u humanitarnim akcijama u Španiji, zajedno sa Rafaelom Nadalom, želeo je da pomoć Bergamu bude anonimna, ali direktor bolnice Peter Asembergs podelio je ovu informaciju gostujući u čuvenoj emisiji "Porta a porta" na RAI UNO.

- Dobili smo značajne donacije iz inostranstva i to me je zadivilo. Ono što me je impresioniralo je Novak Đoković. Dao je milion Srbiji, svojoj zemlji, a kada je čuo vest o Bergamu, mislio i na nas. Za mene ovo sjajan čovek, nadam se da ću moći da ga zagrlim - rekao je Asemebergs.


Đoković je prethodno i putem društvenih mreža pružao podršku Italiji i kako navode mediji na Apeninima, osim što je svetski broj 1, dokazao je da je šampion humanosti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading