(FOTO) Italija se na srpskom poklonila humanom Đokoviću: Od srca, hvala Nole!

Autor:

Sport

17.04.2020

07:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni italijanski list Tutosport na naslovnoj strani zahvalio se Novaku Đokoviću na pomoći Bergamu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Mediji na Apeninima saznali su da je prvi reket sveta uručio donaciju gradu kojeg je u velikoj meri zahvatila pandemija koronavirusa.

Novakov gest oduševio je glavnog urednika lista iz obližnjeg Torina Ksavijera Jakobelija, čoveka rodom iz Bergama.

U autorskom tekstu sa naslovom "Nole, Italija na srpskom" Jakobeli je odao priznanje srpskom asu.

- Ne zanima me ako znate, osim ako to može pomoći do drugih potencijalnih davalaca da me oponašaju. Nole Đoković već je napravio veliki gest za bolnice u Bergamu od ogromne vrednosti. Odavno je poznato da Italiju svetski broj jedan jako voli. To je pokazao i prošle godine u San Remu kada je pevao "Obećanu zemlju", odajući počast našoj zemlji - piše Jakobeli.

On je podsetio da je Novak, zajedno sa suprugom Jelenom, Srbiji donirao milion evra kroz fondaciju za vreme koronavirusa.

- Sada je čin solidarnosti ponovio za bolnice u Bergamu, Romano di Lombardiji i Trevilju. Кo to nije hteo da se sazna javno? Da je zavisilo sve od Novaka nikada ne bismo saznali. Savršeno govori italijanski. Danas ćemo mu mi na srpskom da kažemo 'Od srca, hvala Nole (na srpskom napisano prim. aut). Nikada ovo nećemo da zaboravimo - završava se tekst koji je kompletno objavljen na naslovnici.

Foto: printscreen/tutosport

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading