Bergamo i dalje slavi Novaka Đokovića: Noletova donacija SPAŠAVA ŽIVOTE, otkriveno na šta se troši novac!

Autor:

Sport

22.04.2020

10:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je nedavno donirao milion evra bolnici u Bergamu, a sada je otkriveno i kako je taj novac potrošen i koliko je pomogao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Direktor zdravstvenog centra Bergama otkrio je zanimljive detalje.

- Njegovom donacijom doslovno spasavamo živote. Povećavamo sobe, jer to nam je nužno s obzirom na to da su nam do sada ljudi u agoniji ležali, pa i umirali u čekaonicama. Zatim, kupujemo aparate, od defibrilatora do monitora, kao i nužnu zaštitnu opremu za osoblje - kaže Peter Asembergs.

On ističe da je Nole motivisao mnoge.

- Đokovićev dar, ali i ono što je rekao nakon što je donirao milion evra, pokrenuli su lavinu. Donacije su krenule sa svih strana. Za manje od 48 sati nakon što smo objavili njegov poklon i iznos koji je priložio, dobili smo 10.000.000 evra. Svoje velike priloge između ostalih dali su slavni pevač Robi Fakineti, trofejna plivačica Federika Pelegrini... - istakao je doktor.

Otkrio je i šta mu je Srbin rekao.

- Iskreno, meni uopšte nije važno da li ćete to objaviti i ne mora se znati da sam ja uopšte išta dao, a kamoli koliko. Osim, naravno, ako smatrate da će objavljivanje takve informacije podići svest i kod drugih potencijalnih donatora da učine isto što i ja", rekao je Đoković italijanskom doktoru prilikom donacije miliona evra - zaključio je Direktor zdravstvenog centra Bergama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading