"Nije slučajno da smo nebeski narod"

Autor:

Sport

24.04.2020

07:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji svetski teniser Novak Đoković i njegova supruga Jelena sve češće se uključuju u Instagram lajv i pričaju o raznim temama.

RepublikaFoto: instagram.com/jelenadjokovicndf
Jelena i Novak Đoković

Danas je na redu književnost, a Đokovići su otkrili kakve knjige čitaju. 

- Čitala sam Gandija i o nesputanoj duši. Možeš li i ti pošto pričamo na srpskom, čitaš knjige koje su vrlo srpski orijentisane - obratila se Jelena Novaku.

- Da, kontroverzne - odgovorio je Nole.

- Da, jeste. Ti si vrlo kontroverzna ličnost - dodala je Jelena, da bi Novak kroz osmeh nastavio:

- Ne znam, šta god da kažem uzima se onako...

Jelena je potom upitala svog supruga koje knjige čita.

- Koja je tvoja omiljena knjiga svih vremena? Da li postoji jedna, pošto je teško izdvojiti. Da li ima neka da te je inspirisala u poslednje vreme i navela na promenu ili transformaciju?

- Ne pada mi na pamet sada. Trenutno sam jako zainteresovan za alternativnu verziju srpske istorije. Kada kažem alternativnu mislim na onu verziju koja nije zvanična. Da smo mi...

RepublikaFoto: Zoomchat/printskrin

- Nebeski narod - uskočila je Jelena.

- Ne, nego da smo došli sa Kavkaza u 7. veku na balkansko područje, nego da smo starosedeoci. Čitam knjige Deretića, evo da pokažemo i koja je i pozdravimo gospodina Deretića.

Jelena je u međuvremenu prekinula Novakovo izlaganje, a potom su imali zanimljiv dijalog o Kosovskom boju, da bi se Đoković vratio sa knjigom Jovana Deretića u rukama.

- Serbi, narod i rasa! Veliki pozdrav za profesora kog lično poznajem. Vrlo je interesantno, ne bih ništa da govorim. Vidim da se i danas provlači kroz novine nešto što sam rekao.

- Svako od nas treba da bude otvorenog uma i da uradi svoje istraživanje. Da budemo svesni da je istina negde između. Ako pratimo jednu stranu informisanja, to teško može da nas učini realnim.

- Mene čitanja gospodina Deretića, Vidojevića i Damjanovića jako inspirišu. Ona izreka da smo nebeski narod nije slučajna. Tu ću završiti. Ja težim kao tome da smo starosedeoci, ima dosta dokaza. Veliki pozdrav za sve one koji se bore za istinu - jasan je bio Novak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Maxs

24.04.2020 11:44

Pa ti si sam za sebe nebeski covek. Sta nam se sve ne desava i sta smo proziveli a ostalismo narod human i normalan.