Vilander: Pauza šteti Novaku, ali njemu nije najteže!

Autor:

Sport

25.04.2020

11:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni švedski tenisr Mats Vilander smatra da pauza zbog pandemije koronavirusa najviše šteti mladim teniserima.

RepublikaFoto: Starsport
Mats Vilander

Vilander je u izjavi za Rojters istakao kako je gubitnik i Novak Đoković, ali i Rodžer Federer koji je sve stariji i stariji.

- Očigledno je da smo izgubili godinu u kojoj bi mnogi pokušali da ispišu istoriju, ali u isto vreme kome je sada do toga ko će imati više Grend slemova u karijeri - rekao je Vilander i dodao:

- Ova pauza šteti više Novaku jer je bio u sjajnoj formi, a Rodžer je sve stariji. Ali, za mlade tenisere prekid sezone je mnogo teži. Kada imate 21 godinu napredujete tako što stečete iskustvo, samopouzdanje i znanje. Federer može da bude šest meseci van terena, ali on zna kako da pobeđuje. Mladi igrači su i dalje u procesu "kako naučiti da se pobedi".

Šveđanin kaže da tenis ne sme da izgubi one slabije rangirane tenisere.

- Navijači neće da gledaju tenisere koji su 300. na svetu jer im ne znaju imena, ali njihov nivo tenisa je visok. Tenis će uvek imati broja jedan, on dođe i prođe, ali ne sme da izgubi one koji su 300.

Slabije rangirani teniseri nalaze se u velikom problemu jer nemaju prihoda i trenutno je u procesu plan kako im pomoći da prebrode ovaj težak period.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading