Janko Tipsarević o situaciji u tenisu: Nole i Rodžer su takođe u problemu, ali NJIMA je najteže!

Autor:

Sport

26.04.2020

18:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši srpski teniser Janko Tipsarević je komentarisao aktuelnu situaciju koja je prilično pogodila "beli sport" u emisiji "Jutro" na televiziji Prva.

RepublikaFoto: ST/D. KADIĆ
Janko Tipsarević i Novak Đoković

Nekada osmi reket sveta je nakon završetka karijere postao trener Filipa Krajinovića, ali trenutno se nalazi u karantinu zbog pandemije koronavirusa, kao i svi mi. 

- Sa mnogo rezerve slušam vesti iz svetskog tenisa jer, iako ljudi imaju dobru volju da se ova sezona održi, ja sam jako skeptičan da će se turniri internacionalno održavati do kraja ove sezone. Postoji dobra volja, direktori turnira i Savezi pokušavaju da grabe datume kako bi se održali Grend slemovi u ovoj situaciji, ali mislim da ima još mnogo pitanja na koja mora da se odgovori - rekao je 35-godišnji Beograđanin.

Osvajač Dejvis kupa 2010. godine istakao je da će slabije rangirani teniseri imati najviše problema, a da su Federer i Đoković takođe pogođeni prekidom sezone. 

- Mislim da će ovo definitivno pogoditi najslabije rangirane igrače, najviše zbog finansija. Igrači koji igraju tenis, a nalaze se negde od 200. do 700. mesta, bukvalno žive 90%, možda i 100% od tenisa. Taj novac koji zarade ne koriste samo za trenere i putovanja, već za svakodnevnicu njihovih života. Sigurno da će pogoditi Federera, koji se nada potencijalno još jednog Gren slem tituli. Mislim da pogađa i Novaka jako puno, zato što juri te rekorde i šansu da bude 'broj 1' najduže od svih u istoriji tenisa. Mislim da pogađa apsolutno svakoga, a ako mene pitate definitivno najviše pogađa igrače koji imaju slabiji renking - zaključio je Janko Tipsarević.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading