Rodžer iskren: TENIS BEZ MENE, RAFE I NOLETA NEĆE BITI ISTI

Sport

14.10.2017

08:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih tenisera ikada Rodžer Federer izjavio je da će tenis postati slabiji kada se on, Rafael Nadal i Novak Đoković povuku iz "belog sporta".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Tenis neće biti isti bez Rodžera, Rafe i Novaka

- Osetiće se praznina kada se Rafa, Novak ili ja povučemo, ili bilo ko je u igri 15- 20 godina i ko je ostvario tolike rekorde, što svakako nas trojica jesmo - rekao je Švajcarac.

Iako kaže da će tenis pretrpeti krizu u početku ere bez njih trojice, Rodžer smatra da će nove generacije ipak uspeti da tenis održavaju među najpopularnijim sportovima sveta.

- Ja se nadam da će naši navijači i dalje da prate tenis, a možda i ne. Točak će nastaviti da se okreće, kao i svi Mastersi, turniri serije 500 i 250, kao i Slemovi i završni turniri. To će stvoriti nove igrače, nove legende, nove članove Kuće slavnih - rekao je drugi teniser sveta.

On je još dodao da je poštovanje za bivše tenisere i od sadašnjih načinilo veće igrače.

- Mislim da će sve biti u redu, sve dok poštujemo ono što su bivši igrači ostavili iza sebe, sve dok se budemo sećali onih koji su prokrčili put. I zbog toga sam siguran da će sa tenisom sve biti u redu. Biće potrebno prilagođavanje isvakako će biti drugačije, ali ne i lošije - zaključio je Federer koji u Šangaju igra u polufinalu protiv Huan Martina Del Potra.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading