Novak: U Beograd stižu Tim, Zverev i Dimitrov, nisam zvao Rafu i Rodžera!

Autor:

Sport

25.05.2020

13:40 >> 14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prvi reket sveta Novak Đoković obratio se javnosti na konferenciji za medije povodom predstojećeg takmičenja "Adria Tour".

RepublikaFoto: Tanjug
Novak Đoković

Najbolji teniser planete organizuje turnir "Adria Tour" koji će okupiti neke od najvećih i najboljih tenisera planete poput Dominika Tima i Grigora Dimitrova.

Prvi turnir kreće iz Beograda, na terenima TC "Novak" (13/14. jun), da bi se potom preselio u Zadar (20/21. jun), zatim u Crnu Goru (27/28. jun) i u Banjaluku (3/4. jul).


Planiran je i odlazak u Sarajevo, u nedelju 5. jul, gde će Novak i Damir Džumhur odigrati egzibicioni meč.

 - Hvala vam što ste prepoznali značaj ovog turnira. Ja sam srećan, veoma radostan i uzbuđen što ću igrati pred svojom publikom - počeo je Novak. 

RepublikaFoto: Tanjug

 - Jadranska turneja će trajati mesec dana na pet lokacija. Imaću priliku da igram i da putujem po susednim zemljama u regionu. Na turnirima na koji su organizovani prethodnih nekolio nedelja nije bilo mnogo vremena. Sve je humanitarnog karaktera - sve će ići u humanitarne organizacije. Moja fondacija je jedna od njih.

 - Svetske zvezde koje budu dolazile, teniseri, oni će moći da izaberu neke humanitarne organizacije, ovde ili svetu, to je njihova odluka.

 - Teniseri ovde dolaze besplatno, znate da u svetu obično kad dovodite one iz vrha to se plaća, ali iz mog odnosa je dogovoreno s njima da to bude besplatno. Neki će igrati jedan vikend, a neko više. Ono što želim da podelim je fenomenalna vest: od pre neki dan je dogovoreno da dolazi i Saša Zverev u Beograd, pored Dimitrova i Tima.

Novak je izneo detalje za Hrvatsku i Crnu Goru: 

RepublikaFoto: Tanjug

 - Sasvim je izvesno da će se Beograd i Zadar organizovati i turniri će biti na tim lokacijama, a za Crnu Goru i Bosna i Hercegovina nije još skroz potvrđena. Lično želim da se to tamo održi, ali kažem zbog kasnog početka organizacije i struktuiranja projekta - nisu još potvrđene te lokacije. Radimo na tome", rekao je Nole.

 - Kao što sam napomenuo ranije, radimo na cilju da se sve ove lokacije ostvare i da tamo igramo. Sarajevo bi bio završetak turneje gde bih igrao meč sa Damirom Džumhurom. Ako postoji mogućnost za dubl, onda i sa Brkićem, Bašićem...

Na pitanje novinara, da li je zvao Miloša Raonića: 

 - Jutros sam dobio poruku od njega da neće uopšte dolaziti u Evropu. Ostao je u Americi i nije znao da li da ostane tamo, da li da se vraća... I njemu je velika želja da zaigra u Crnoj Gori i to bi bio spektakl, ali to nećemo videti ove godine - rekao je Đoković.

RepublikaFoto: youtube.com/Tanjug
Nole na konferenciji 

 - Nisu stoprocentni zagarantovane lokacije BiH i Crne Gore jer smo mnogo više vremena posvetili Srbiji i Hrvatskoj jer su oni najbliži, pa smo za njih morali da se postaramo.

 - Možda se do tada nešto izmeni pa budemo imali i publiku. Mi moramo da poštujemo sva pravila o koroni. 

 - Setovi će biti skraćeni do četiri gema, a još treba da odlučimo da li će se igrati sa prednošću u gemu. Jer po ovom sistemu imaćemo 13 mečeva za dva dana, jer igra svako sa svakim. Mečevi su brzi, gledao sam turnir na tvrdoj podlozi, gde su brži poeni. 

- U petak ćemo takođe imati razgovore, razmatramo mogućnost i za ženske mečeve u petak i nedelju. Jako je komplikovano, nemamo dovoljno resursa i organizacione strukture da organizujemo isto što organizujemo i za muškarce, ali hoćemo da damama pružimo sličnu mogućnost. Hoćemo da igramo i dublove ako pravilnici dozvole, jer ITF kom pripada i Teniski savez Srbije za sada dozvoljava samo singlove. Hteli bismo trodnevni program. Pobednik turnira će imati garantovano mesto, a još nije potvrđeno da li će i pobednik i finalista igrati taj završni turnir sa nama šestoricom.

RepublikaFoto: Tanjug

Na pitanje novinara da li je pozvao Švajcarca Federera i Španca Nadala na turnir, Novak je odgovorio: 

- Ne, nisam ih zvao. Čuo sam se nedavno sa Nadalom vezano za US open, i znam da je skoro počeo da trenira, a Rodžer već duže vreme vuče povredu kolena, tako da ga nisam ni pitao. 

Prokomentarisao je i pomoć niže rangiranim teniserima u doba korone: 

 - Probaćemo da niže rangiranim teniserima i našim juniorima nađemo način da zarade neki novac, teška su vremena za tenis. Mnogi od njih, ne samo kod nas i u svetu, razmišljaju da ostave tenis na neko vreme jer nemaju finansije. To je vrlo ozbiljno, a znamo da su možda i gore stvari u svetu za neke druge stvari - potvrdio je Novak.

Šta je lakše, biti teniser ili organizator?

 - Bolje se snalazim u ulozi tenisera, imamo veliku pomoć organizacionog tima koji je sve veći, pa imam puno saradnika koji imaju svoju ulogu. Kompleksno je organizovati ovo, menjaju se pravila svake nedelje... Potrudiću se da ovo bude dobar prvenac organizacioni. Doduše, jeste moja familija organizovala Serbia open, ali ovo je nešto drugo. Kad organizujete sve u jednom gradu imate mrežu operativnu i mnogo je lakše, a kad je u više država - to je veliki izazov. Imam poverenja i samopouzdanja u sebe i čitav tim -  istakao je Đoković.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading