Federer još ne trenira i strepi od jednog scenarija!

Autor:

Sport

27.05.2020

07:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rodžer Federer, teniser koji je osvojio najviše Gren slem trofeja u istoriji, još se nije vratio treninzima nakon pauze zbog pandemije koronavirusa. Priznao je da vreme provodi u krugu porodice i da mu to prija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rodžer Federer

Kaže da će početi da radi i da će biti ekstremno posvećen vraćanju u pravu formu, kada i zvaničnici najave da će se sezona nastaviti.

Teniska sezona je suspendovana sredinom marta i za sada je izvesno da se neće nastaviti pre avgusta, mada mnogi veruju da to neće biti ove godine.

Federer kaže da će mu posle duge pauze najteže pasti da nastupa na turnirima bez publike.

- Ne volim da vidim prazan stadion. Jednostavno, to ne mogu, i nadam se da se to neće i dogoditi- poručio je Švajcarac.

On napominje da tenis jeste specifičan sport, u kojem se trenira u tišini i većina poena igra se u "pozorišnoj" atmosferi, ali igrači vole podršku publike i to ih uvek "ponese".

- Mi većinu vremena na treninzima provodimo u tišini, u mirnoj atmosferi i, naravno, da je moguće igrati bez gledalaca, ali bih voleo da se to ne dogodi. Uprkos svemu, nadam se da će se sve vratiti na staro. Možda ćemo čekati da se sve vrati u pređašnje stanje, ili da se igra uz prisustvo manjeg broja gledalaca, ali je bitno da na tribinama bude navijača. Iskreno, za mene bi bilo veoma teško da igram na velikim turnirima bez navijača- iskreno je Švajcarac, koji će u avgustu napuniti 39 godina.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading