(FOTO) Grigor Dimitrov doputovao u Beograd, dočekali ga Đokovići!

Autor:

Sport

09.06.2020

18:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zvezda "belog sporta" Bugarin Grigor Dimitrov doputovao je u utorak popodne u Beograd, uoči humanitarnog događaja "Adria tour" koji se u našem glavnom gradu održava od 12. do 14. juna. Nekada trećeg tenisera sveta na aerodromu "Nikola Tesla" dočekao je Novak Đoković, zajedno sa Đorđem Đokovićem, direktorom "Adria tour" turnira.

RepublikaFoto: Srđan Stevanović
Đorđe Đoković - Grigor Dimitrov - Novak Đoković

Avion iz Ciriha redovnom linijom stigao je nešto posle 17 časova, a Dimitrov je među poslednjima izašao na dolazni terminal, u društvu trenera Kristijana Groha, sa kojima sarađuje od decembra prošle godine.

Usledio je srdačan pozdrav sa Đokovićima, a teniseri su strpljivo odgovarali na upite ljubitelja sporta za fotografisanje i autograme.

Među prvim stvarima koje su zanimale Dimitrova je pitanje da li su maske obavezne ili ne, odnosno kakva je situacija u Srbiji u vezi sa borbom protiv virusa.

- Grigor je protekli period proveo u Americi, odakle je i došao danas u Srbiju. U SAD su znatno rigoroznije mere nego kod nas u ovom trenutku, i to ga je obradovalo, jer će moći lakše da se adaptira na novu sredinu i krene sa pripremama za početak turnira – rekao je Đorđe Đoković.

RepublikaFoto: Srđan Stevanović
Novak Đoković - Grigor Dimitrov - Đorđe Đoković

Prvi čovek "Adria tour" poručio je da je zadovoljan činjenicom što će domaća publika, ali i milioni gledalaca preko malih ekrana, moći da uživaju u potezima jednog takvog majstora tenisa.

- Hvala Dimitrovu što se odazvao pozivu da bude deo jedne ovakve humanitarne priče, koja je suština našeg događaja. Privilegija je imati takvog šampiona u Beogradu, a podsetio bih da je reč o igraču koji je u karijeri osvojio osam ATP titula, uključujući i završni ATP masters 2017. godine – dodao je Đoković.

RepublikaFoto: Srđan Stevanović
Grigor Dimitrov i Novak Đoković

„Adria tour" počinje u petak, kada od 12 časova kreće meč ženskog finala TSS Tour, nakon čega sledi muško finale, odakle će pobednik steći pravo igranja u grupama za vikend.

Od 14-16 sati za najmlađe posetioce biće održan "Kids Day" u organizaciji Novak Đoković Fondacije, partnera događaja.

RepublikaFoto: Srđan Stevanović
Novak Đoković i Grigor Dimitrov

Preko 100 dečaka i devojčica biće u prilici da se upoznaju sa različitim sportovima i na taj način će se zabaviti, ali i razviti motoričke, psihološke i socijalne sposobnosti.

U 16 časova počinje ceremonija otvaranja, a zatim se igraju egzibicioni mečevi u miks dublu i muškom dublu. Potom se održava žreb, uz prateći program, sa raznim iznenađenjima za publiku.

Organizator je uputio molbu svim posetiocima da na mečeve "Adria tour" za vikend dođu u vreme koje je naznačeno na ulaznicama, kako bi blagovremeno prošli sve procedure i zauzeli svoja mesta na tribinama, a u skladu sa zdravstvenim procedurama.

Prvi meč u subotu 13. juna počinje od 14 časova, dok teniseri izlaze na teren u večernjem terminu od 19 časova. U nedelju, 14. juna, prvi meč se igra od 14 sati, a finale je na programu od 20 sati.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading