Kritike na račun Novaka ne prestaju: Svetski novinari "osuli paljbu" po Adria Tour -u

Autor:

Sport

13.06.2020

08:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Regionalni turnir je juče otvoren u Beogradu na spektakularan način i privukao je svetska imena – Aleksandar Zverev, Dominik Tim i Grigor Dimitrov, a u sklopu ceremonije otvaranja odigran je miks dubl u kom je učestvovala i Jelena Janković.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Sve to očigledno je zasmetalo pojedinim teniskom novinarima koji nisu štedeli komentare na Tviteru.

- Igrači prozivaju predložene bezbednosne mere na US Openu, kažu da možda neće igrati... Ali su okej s tim da igraju pred punim tribinama, ogromnim brojem mališana na Dečjem danu, tu su i zagrljaji, bliskost prilikom davanja intervjua, selfiji... Ja, zapravo, ne mogu da verujem u ono što vidim - napisao je novinar iz Sijetla Nik Mekarvel.

Njemu je vrlo brzo odgovorio novinar "Dejli Mejla" Majk Dikson.

- Ako srpske vlasti smatraju da su onakvi uslovi za publiku bezbedni, to je onda svakako njihova odluka. Ali je zaista 'iznenađujuće' da strani igrači, koji samo što su doputovali, grle jedni druge, budu onoliko blizu, dok istovremeno strahuju od US Opena.

Američki novinar Ben Rotenbger takođe se javio sa svojim komentarom.

- Gledam koliko su ljudi blizu i kako se grle na Adrija Turu i pomalo zaboravimo zbog čega taj turnir uopšte postoji. Nadam se da će sve proći kako treba, ali gledati toliku gužvu me čini nervoznim u junu 2020. godine - napisao je Rotenberg.

Stujarta Frejzera, novinara britanskog "Tajmsa", posebno je šokirao pomenuti dubl meč.

- Da, ovo je snimak od danas, i nije sa druge planete. Đoković (o prisustvu publike) kaže: 'Imamo drugačije mere u Srbiji nego u Sjednjenim Američkim Državama. Nije na meni da donosim odluke o tome šta je dobro, a šta loše u zdravstvenom smislu. Pratimo ono što nam vlasti u Srbije (o tome) kažu.

Đoković se našao i na udaru potpredsednika Teniskog saveza Nemačke Dirka Hordorfa.

- Zabava i fudbal u Beogradu, ali kao predsednik Udruženja tenisera nije imao vremena da prisustvuje video pozivu s ostalih 400 tenisera. I sve posle poruke u kojoj se jasno protivi nastavku US Opena. O Bože - napisao je Hordorf.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading