ISTINA IZAŠLA NA VIDELO: Evo zbog koga je Šarapova bila pozitivna na doping testu i ko joj je bacio MRLJU na karijeru

Autor:

Sport

25.07.2020

07:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Otvorila dušu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Marija Šarapova

Jedna od najboljih teniserki 21. veka, Marija Šarapova, bacila je veliku mrlju na svoju karijeru kada je u januaru 2016. godine bila pozitivna na doping testu, pa je zbog toga suspendovana na 15 meseci. Više od četiri godine kasnije, Maša je odlučila da sa svetom podeli svoju priču...

Za početak je otkrila kako je došlo do toga da počne da uzima melodonijum, koji je inače koristila punih deset godina.

- Kad sam bila mlađa, videla sam da sam lošeg zdravlja i otac je tražio ličnog lekara u Rusiji. Iako smo živeli u Americi, on je mislio da je bezbednije da priča sa Rusom, ali taj lekar nije imao iskustva sa sportistima. Izveo je mnogo testiranja i sastavio spisak lekova koji bi se mogli uzeti i problemi koje sam imala od 2006, rekao je da će nestati sa mildronatom, koji se u Rusiji uzima kao aspirin - izjavila je Maša.

 

Potom je istakla da joj je najteže bilo da saopšti javnosti da je bila pozitivna na doping testu.

- Tog jutra sam se probudila i osećala kao da se spremam za meč. Vrlo je teško misliti o tome da moraš da se suočiš sa svetom i kažeš da si zaje*ao sve.

Otkrila je i ko joj je bio najveća podrška.

- Moja majka je tada nedeljama spavala kod mene, da bih imala društvo. Otac je takođe često bio tu da ništa ne bi pošlo po zlu, da ne bih počela da krivim druge. Moraš da preuzmeš kontrolu i znaš da si napravio glupost - poručila je Šarapova.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading