LEGENDARNI TENISER BEZ DLAKE NA JEZIKU: Videli ste šta se desilo na Novakovom turniru

Autor:

Sport

25.07.2020

09:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Adria tur je prekinut zbog toga što je Grigor Dimitrov bio pozitivan na covid-19.

RepublikaFoto: Starsport
Olga Danilović i Novak Đoković na Adria turu

Legendarni indijski dubl teniser Leander Paes, koji se i u 48. godini života aktivno bavi tenisom, govorio je o aktuelnoj situaciji u "belom sportu" izazvanoj pandemijom koronavirusa, a naravno to nije moglo da prođe bez spominjanja Adria tura.

Paes je za indijski Telegraf izjavio da je završio sa igranjem tenisa za 2020. godinu, ali da jedva čeka da se naredne sezone vrati na teren.

- Sigurno neću igrati nijedan turnir dok svet ne bude bezbedniji. Kad je počeo strah sa koronavirusom ja sam razmišljao da odem u SAD da treniram, u slučaju da se Tur nastavi. Ali moj otac mi je rekao da to ne uradim i ja sam ga poslušao. Ovo je nepredvidiv virus, ne znate protiv čega se borite - istakao je Indijac.

Potom se osvrnuo i na Adria tur koji je organizovao najbolji teniser sveta Novak Đoković.

- Tenis prirodno ima socijalno distanciranje, kao i golf, biciklizam i badminton, pored ostalog. Ali, pravila moraju striktno da se poštuju. Videli ste šta se desilo na Novakovom turniru... Iako je ATP napravio novi raspored turnira, neki igrači su veoma zabrinuti. Mislima sam uz sve koji su dobili covid-19. Tenis je globalni sport i zbog toga ljudi putuju iz celog sveta kako bi ga igrali. To je teško kontrolisati i teško je održati tu bezbednosnu 'mrežu'. Čak iako ste u svom gradu, ključ je pratiti sve bezbednosne protokole - zaključio je Paes.

 

Inače, Paes je u svojoj karijeri osvojio čak 18 gren slem titula u dublu, osam u muškoj konkurenciji i deset u mešovitim parovima.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading