Nole kreće Rodžerovim stopama - PROMENA REKETA ZA NOVU SEZONU?

Autor:

Sport

09.12.2017

16:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski teniser Novak Đoković ništa ne prepušta slučaju, pa će tako u novu sezonu nakon neugodne povrede lakta započeti sa novim reketom i patikama.

Novak ništa ne prepušta slučaju pred povratak na teren

Sličan potez je nakon povratka na teren posle pauze zbog povrede napravio i Švajcarac Rodžer Federer.

On je počeo da koristi reket sa većom glavom, a mnogi su u ovom potezu videlu hvatanje za slamku spasa legendarnog "Fedeksa". Međutim, kada je osvojio Australiju i Vimbldon, svi su shvatili da su ovakve omalovažavajuće kritike bile neopravdane.

Ovaj recept pokušaće da primeni i Novak, a na treninzima zajedno sa trenerima Agasijem i Štepanekom već vežba udarce sa novom opremom.

Osim novog trenera, zahvaljujući novinari Kregu O’Šenesiju, koji vodi blog "Brain game tennis" i redovno radi analize za ATP, otkriveno je da Đoković testira novi reket. Nezvanično, u pitanju je model "Hed Prestiž pro" (HEAD Prestige Pro).

- Kada su reketi potpuno crni, znači da je u pitanju testiranje novog modela - napisao je O’Šenesi.

On se trenutno nalazi u 'Kneževini' gde nekoliko dana prati rad srpskog igrača, a u tom periodu su se pojavile informacije da Đoković razmišlja i o promeni patika.



Od početka karijere je nosio takozvane "Barikade" kompanije "Adidas", ali sada se spekuliše da bi mogao da promeni proizvođača i pređe u "Asiks".

- Nastavljam sa treninzima... Nove tehnike, drugačija oprema i mnogo inovacija da unapredim igru i sprečim potencijalne povrede. Super se osećam!! Kako ste vi proveli vikend? - napisao je nedavno na "Fejsbuku".

Prvi turnir na kome će Novak da se vrati na teren biće egzibicija u Abu Dabiju krajem meseca, a onda predstoji i turnir u Dohi od 1. januara, na kome će Novak braniti titulu osvojenu pobedom nad Marijem u finalu 2:1.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading