Đoković silovit na startu AO: SVET OPET DRHTI PRED NOLETOM!

Autor:

Sport

17.01.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Furija se vratila! Novak Đoković istrčao je na teren u svom prvom takmičarskom meču u poslednjih šest meseci i demolirao Amerikanca Donalda Janga u 1. kolu Australijan opena.

Đoković ponovo na putu pobeda

Trijumf sa 6:1, 6:2, 6:4 za nepuna dva sata igre potvrdio je da je povreda prošlost, da novi servis radi dobro, ali ono što još više hrabri je samopouzdanje sa kojim se srpski as kreće po terenu i sa kojim je okončao demoliranje 63. na ATP listi.

14 pobeda iz isto toliko mečeva ima Đoković protiv narednog rivala Gaela Monfisa

- Kao da nisam ni prestajao da igram, ali posle šest meseci nikada ne znate kako ćete početi zbog mentalne blokade. Došao sam sa pravom emocijom i uživao. Pre mesec dana nisam znao da li ću biti ovde, lakat nije bio spreman. Zato sam želeo da počnem pravim intenzitetom. Igrao sam savršeno, uživao sam - rekao je Nole odmah posle pobede.

PUNE RUKE POSLA

Đoković se kretao po terenu kao razjareni bik u koridi, kao pas pušten sa lanca. Jang je tu bio samo kolateralna šteta. Da se uželeo tenisa, videlo se u svakom Noletovom poenu, ali nije krio ni činjenicu da je uživao i bez reketa u rukama.

Novak: Nedostaje mi podrška porodice, ali tu su Agasi i Štepanek, sa kojima imam izuzetnu vezu

- Bio je dug period bez takmičarskog meča, ali sam iskoristio to vreme da provedem kvalitetno vreme sa porodicom. Dobio sam drugo dete, i to je veliki blagoslov. Ruke su mi bile pune iako nisam držao reket. Nisu ovde sa mnom, nedostaju mi, ali mi je nedostajao i tenis, i oni mi pružaju veliku podršku. Hvala i Andreu Agasiju što je ipak došao uprkos povredi koju je doživeo tokom praznika. Uz Radeka Štepaneka imamo izuzetnu vezu - istakao je Novak.

STARA MUŠTERIJA

Naredni rival srpskom asu biće Gael Monfis, koji je takođe glatko prošao u 2. kolo. Francuz je stara mušterija Noletu koji ga je savladao u svih 14 dosadašnjih međusobnih duela. Interesantno, pobedom u prvom kolu Đoković je već odbranio prošlogodišnjih 45 poena jer ga je tada na drugoj stepenici zaustavio Uzbekistanac Denis Istomin. Zato će svaka naredna pobeda puniti konto trenutno 14. tenisera sveta na putu povratka u sam vrh. Inače, Nole u Melburnu juri rekordnu sedmu titulu.

Srbi na mreži

sreda

Viktor Troicki - Nik Kirjos 08.45

četvrtak

Novak Đoković - Gael Monfis

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading