Novak: Promenio sam reket u dogovoru sa mojim timom!

Autor:

Sport

16.01.2018

22:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon promena patika, naš najbolji teniser Novak Đoković promenio je i reket koji je predstavio publici u pobedi nad Donaldom Jangom u 1. kolu Australijan opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak je dobro startovao u Australiji

- Model reketa je isti, ali određene specifikacije i dimenzije reketa su izmenjene - prilagođene su nekim odlukama koje smo stručni štab i ja doneli. Ne bih da ulazim u detalje, ali da, postoje promene na reketu - rekao je Đoković.

Mnogo poznatija promena bila je ona u obući - Adidas je zamenjen Asiksom.

- To je bio veliki korak za mene i morao sam da budem 100% siguran da želim da promenim patike pre nego što sam to zapravo i uradio. Znao sam da je pauza od pet-šest meseci idealna za tako nešto. Ljudi iz tehničkog osoblja japanske marke Asiks nekoliko puta su dolazili u Monte Karlo, gde sam trenirao - zajednički smo radili na patici, na dimenzijama i ostalim detaljima, kako bi one bile prilagođene meni, mom načinu kretanja, proklizavanju itd...

Novak je otkrio i zbog čega se odlučio na promenu proizvođača obuće.

- Zadovoljan sam, imao sam dosta vremena da se naviknem. Razlog zašto sam promenio Adidas patike jeste taj što sam osetio da i u tom aspektu mogu da napredujem, da imam nešto bolje. I tim oko mene je nov, može se reći da je to novo poglavlje u mojoj karijeri. Dosta smo vremena proveli zajedno kako bismo komforno mogli da počnemo sezonu - izjavio je Nole.

Novak se u drugom kolu Australijan opena sastaje sa Gaelom Monfisom, kojeg je savladao u svih 14 međusobnih okršaja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading