ČUNG POSLE POBEDE: Ako bude Đoković pokušaću da uživam

Autor:

Sport

20.01.2018

10:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Južnokorejski teniser Hjeon Čung eliminisao je Aleksandra Zvereva, četvrtog nosioca turnira, na Otvorenom prvenstvu Australije rezultatom 3:2 i napravio je možda i najveće iznenađenje dosadašnjeg toka turnira.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Hjeon Čung

Bila je to prva pobeda južnokorejskog tenisera nad igračem koji se nalazi u prvih 10 na top listi u karijeri.

- Meč protiv Aleksandra bio je izrazito težak – on je jako dobar igrač. Poznajemo se dobro, i znali smo kako da igramo jedan protiv drugog. Ja sam dao 100 odsto na terenu i mislim da je to bio ključ  pobede - rekao je Čung, koji je posle najveće pobede u karijeri bio razumljivo slabo rečit.

Novinari su primetili da se Čung veoma dobro kretao na terenu tokom meča sa nemačkim teniserom. Usledilo je pitanje da li mu je predsezona u veoma toplim uslovima pomogla u tome.

- Mnogo mi je pomoglo to što sam sa svojim timom u Bangkoku trenirao na velikim vrućinama. Želeo bih da im se zahvalim. Vi ste uz mene i kada mi ide dobro i kada mi ide loše, hvala vam.

Osvrnuo se Čung i na potencijalnog protivnika u narendom kolu:

- Sa Đokovićem sam igrao pre dve-tri godine na Rod Lejver Areni. Ako Novak pobedi, imaću još jednu priliku da igram sa njim – pokušaću da uživam na terenu - skroman je bio 58. igrač ATP liste.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading