NADAL: Đoković je previše dobar da se ne bi borio za najvažnije

Autor:

Sport

21.01.2018

10:29

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal izjavio je da očekuje težak, ali lep meč protiv Marina Čilića u četvrtfinalu Australijan Opena.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

Španac je savladao Argentinca Dijega Švarcmana sa 6:3, 6:7 (4:7), 6:3, 6:3 za plasman u 10. četvrtfinale na Australijan Openu.

- Ne možete očekivati lake mečeve na velikim turnirima. Bilo je teško, propustio sam neke prilike u drugom setu. On je igrao dobro, a bilo je vrlo vlažno... Drago mi je da sam pobedio - kazao je Nadal i dodao:

- Uvek je lakše kada meč završite za dva nego za četiri sata. Bio je ovo dobar test za mene. Dugo smo bili na terenu, bilo je momenata kada sam stvarno osećao pritisak. Drago mi je da sam dosta stvari odradio kako treba. Bolje sam servirao od drugog seta. Bolji sma bio na servisu u trećem i četvrtom setu i to je verovatno uzrok pobede.

U narednoj rundi prvi teniser sveta će igrati protiv Hrvata Marina Čilića, protiv koga vodi sa 5:1 u međusobnim duelima.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

- Najopasniji igrač protiv koga mogu da igram je onaj koji je u tom trenutku sa druge strane mreže, zar ne? Ne mogu ništa drugo da kažem. Svi mečevi su teški. Ako ste u četvrtfinalu Gren slema tako nešto je i očekivano. Biće nezgodno protiv Marina, ali u isto vreme, biće to lep meč. Znamo se dobro, igrali smo nekoliko puta. Znam kako treba da igram i nadam se da će to uspeti.

Prošle godine Nadal je prvo Gren slem u sezoni igrao posle duge pauze zbog povrede, poput Federera. Španac i Švajcarac su se kasnije susreli u finalu.

Ove sezone Novak Đoković je u Melburnu zaigrao posle dugog bolovanja, pa je Nadal upitan može li Srbin do sličnog rezultata.

- Ne znam šta će Novak uraditi, ali naravno da će se boriti za ono najvažnije. Previše je dobar da ne bi bilo tako - dodao je na kraju Nadal.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading