ŠOK U ŠPANIJI: Legendarni teniser otišao u penziju, pa postao SELEKTOR teniske reprezentacije!

Autor:

Sport

16.12.2022

09:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo niko nije očekivao.

ŠOK U ŠPANIJI: Legendarni teniser otišao u penziju, pa postao SELEKTOR teniske reprezentacije!

Foto: Tanjug/AP

David Ferer i Rafael Nadal

Bivši treći teniser sveta David Ferer imenovan je za novog selektora Dejvis kup reprezentacije Španije, saopštio je tamošnji Savez.

Ferer (40) je potpisao trogodišnji ugovor, a dužnost će zvanično preuzeti 19. decembra tokom ceremonije u Madridu.

Tokom karijere, legendarni teniser je tri puta osvojao Dejvis kup sa selekcijom Španije, 2008. i 2011. godine pobedama u finalu nad selekcijom Argentine, dok je "Furija" 2009. bila bolja od reprezentacije Češke.

David Ferer je 2013. godine igrao jedino grend slem finale, kada je u odlučujućem duelu na Rolan Garosu poražen od sunarodnika Rafaela Nadala. Na Australijan openu je dva puta stizao do polufinala, baš kao i na US openu, dok mu je najbolji rezultat na Vimbldonu četvrtfinale, koje je ostvario 2012. i 2013. godine.

Foto: Tanjug/AP

David Ferer je svojevremeno bio treći igrač sveta

Španac se u karijeri 21 put sastao sa Novakom Đokovićem, a iako Novak vodi, jer je upisao 16 pobeda, naspram Fererovih pet, treba napomenuti da mu je David bio jedan od najtežih rivala na startu karijere, pošto je posle 11 odigranih mečeva bilo samo 6:5 u pobedama za našeg tenisera.

Ferer je karijeru završio u maju 2019. godine, a na klupi reprezentacije Španije zameniće Serhija Brugeru.

Poslednju titulu Španija je u timskom takmičenju osvojila 2019. godine, dok su aktuelni osvajači igrači Kanade, koji su u finalu bili bolji od Australije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading