Doktor tenisa: FEDERER U MELBURNU OSVOJIO 20. GREND SLEM U KARIJERI!

Sport

28.01.2018

11:51 >> 12:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarac Rodžer Federer pobednik je ovogodišnjeg prvog grend slema u sezoni u Australiji. Federer je odbranio trofej koji je osvojio i prošle sezone pobedom nad Marinom Čilićem sa 3:2 u finalu.

RepublikaFoto: twitter.com/AusOpen
Federer je odbranio titulu u Melburnu

Iako je meč bio prilično izjednačen, Federer je u petom setu slomio Čilića rezultatom 6:1 i tako pokazao da i sa punih 36 godina može da igra maratonske mečeve, a ovaj je trajao preko tri i po sata!

"Fedeks" je krenuo po planu, pa je prvi set rešio u svoju korist sa 6:2, uz dva napravljena brejka na servis Čilića. Ipak, Marin je još jednom pokazao kakav je teniser i borac, pa je u narednom setu stigao do izjednačenja, tako što je slavio u vrlo neizvesnom taj-brejku sa 7:6.

 

 

U naredna dva seta preslikana priča, samo na suprotnim stranama. Prvo je Federer slavio sa 6:3, pa mu je Čilić uzvratio istom merom u četvrtom setu.

U odlučujućem delu igre prvi je servirao Federer. Švajcarac je bio na ivici da prvi gem prepusti Čiliću, imao je Marin brejk loptu, ali je sjajni Rodžer izdržao i odbranio svoj servis.

 

 

To kao da je bio prelomni trenutak ovog seta, ali i meča, pošto je u nastavku Federer prosto leteo po terenu, došao je do 3:0 i na kraju do vrlo ubedljivih 6:1 za 20. grend slem trofej u karijeri i približavanje prvom mestu na ATP listi.

Federer je odbranio trofej koji je osvojio prošle sezone, kada je bio bolji u velikom finalu od Nadala, dok će Čilić biti treći na ATP listi od ponedeljka.

 

 

Federera su po završetku meča savladale emocije.

- Dugačak dan, lako je posle meča, ali se pre njega celog dana razmišlja šta će biti, kako će se kretati. Ovo je prava bajka koja se nastavlja za mene i moj tim. Posle sjajne prošle godine ovo je neverovatno - rekao je Federer u suzama. - Hvala Marinu na sjajnom turniru. Čestitke što si postao treći teniser sveta. Nastavi tako, mislim da možeš i više - rekao je Federer po završetku susreta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading