ZIMONJIĆ SAMOUVEREN: Lajović i Đere mogu da iznenade Amerikance

Autor:

Sport

31.01.2018

13:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić izjavio je da veruje u pobedu svog tima protiv selekcije SAD u prvom kolu Dejvis kupa.

RepublikaFoto: Starsport
Nenad Zimonjić uoči meča sa Amerikancima

Za Srbiju će igrati Dušan Lajović, Laslo Đere, Nikola Milojević, Peđa Krstin i Miljan Zekić. Amerikance će predvoditi Sem Kveri, Džon Izner, Rajan Herison i Stiv Džonson.

- Biće to izuzetno težak zadatak i za Lajovića i za Đerea, ali mislim da je tu naša najveća šansa - da se dobiju mečevi u singlu - rekao je Zimonjić.

Selektor Srbije je istakao da su Amerikanci favoriti u dublu.

- Herison je prošle godine osvojio Rolan Garos. Imaju i Džonsona koji je osvojio bronzanu medalju na OI. Biće teško - dodao je on.

Zimonjić je ponovio da Amerikancima ne odgovara šljaka.

- Njihovo glavno oružje je servis, i ukoliko uspete prve dve, tri lopte da smirite i da poen krene, onda ste u prednosti. Izner je svakako biti nezgodan protivnik za naše igrače, jer se dobro snalazi na svakoj podlozi, a na šljaci je pobedio Rodžera Federera u Švajcarskoj - podsetio je selektor Srbije.

 Zimonjić je ponovio da neće igrati više za reprezentaciju, osim u slučaju povrede srpskih tenisera.

- Povreda, hvala Bogu nema. Dobiće šansu igrači koji nisu nikada bili u timu. To je velika šansa za njih i mogu samo da požele takav debi za reprezentaciju - izjavio je Zimonjić.

Žreb će biti održan u četvrtak, a mečevi su na programu od 2. do 4. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading