Federer: Poslušao sam srce

Autor:

Sport

13.02.2018

11:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji švajcarski teniser Rodžer Federer mogao bi do kraja nedelje da se vrati na prvo mesto ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer je poslednji put igrao na Australijan openu

Federer je trenutno drugi na ATP listi sa 155 bodova manje od prvoplasiranog Španca Rafaela Nadala. Švajcarac će ove nedelje igrati na ATP turniru u Roterdamu, a za povratak na prvo mesto potrebno mu je najmanje plasman u polufinale.

Prvi Federerov rival biće kvalifikant Ruben Bemelmans. Ovaj duel je na programu u sredu. Ako Federer pobedi u osmini finala će igrati protiv Karena Hačanova.

Dueli četvrtfinala su na programu u petak, a Federer bi se u slučaju plasmana u polufinale, vratio na teniski tron prvi put posle 4. novembra 2012. godine. On je do sada bio 302. nedelje na čelu ATP liste.

- Ranije sam rekao da ću razmišljati o broju 1 posle Australijan opena. Iskreno, nisam mislio da ću imati šansu, jer nisam osvojio ATP šampionat i nisam verovao da mogu da odbranim pehar u Melburnu. Posle titule u Australiji sam odlučio da dođem u Roterdam i dam sebi šansu da se vratim na vrh. Nije to nešto što sam morao da uradim, ali sam poslušao srce, jer je veliki motiv opet biti broj 1 - rekao je Švajcarac.

Federer bi u četvrtfinalu mogao da se sastane sa zemljakom Stanislasom Vavrinkom.

- Voleo bih da budem u poziciji da se vratim na prvo mesto, ko god da mi je rival. Ako hoću da opet budem prvi, znam da to ne mogu da uradim na lak način. Bilo bi neverovatno da uspem da to uradim, a uzbuđen sam što je Sten u mom delu žrijeba - zaključio je Federer.

Ako uspe u svojoj nameri, Federer će postati najstariji broj 1 u istoriji tenisa. Aktuelni rekorder je trener Novaka Đokovića, Andre Agasi. On je poslednji put bio najbolji teniser sveta 7. septembra 2003. sa 33 godine i 117 dana.

Federer će u ponedeljak, kada bude objavljena nova ATP lista, imati 36 godina i 195 dana. Naravno ako stigne najmanje do polufinala ATP turnira u Roterdamu.

Švajcarac bi u tom slučaju bio vlasnik još jednog rekorda - prošlo bi pet godina i 106 dana između dve vladavine, što je najveća razlika ikada u istoriji tenisa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading