Nadal: Odustajem od borbe za prvo mesto!

Autor:

Sport

19.02.2018

17:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih tenisera sveta svih vremena Španac Rafael Nadal izjavio je da se više neće boriti za prvo mesto na ATP listi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal je drugi teniser sveta

Nadal je u ponedeljak i zvanično prepustio prvo mesto na ATP listi Švajcarcu Rodžeru Federeru.

- Nije on morao da se vrati na prvo mesto da bi pokazao ko je u tenisu. To što je uradio je veoma teško i ja mogu samo da mu čestitam. Renking ne laže, bio je bolji od mene u poslednjih 12 meseci. Bio sam na jednom od dva prva mesta godinama. Biti broj 1, 3 ili 5, sada nema velike razlike - rekao je Nadal.

Španac je na prvom mestu ATP liste proveo 167 nedelja. Federer je započeo 303. nedelju na listi najboljih tenisera sveta.

- Ono što me čini srećnim je to što se osećam motivisano i takmičarski sa željom da osvajam turnire. Neću se boriti za prvo mesto. Boriću se da odigram sezonu najbolje što mogu a ako će to kasnije značiti šansu da se vratim onda u redu. Borim se da budem srećan na svakom turniru koji igram, to mi je cilj. Videćemo gde sam na kraju sezone - rekao je Nadal.

Španac je dodao da se sprema za ATP turnir u Akapulku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading