Brazilci tuže Novaka Đokovića

Autor:

Sport

22.02.2018

18:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tužilac Rio de Žaneira pokrenuo je sudski postupak protiv srpskog tenisera Novaka Đokovića zbog navodnih "administrativnih neregularnosti", koje su pratile njegovu posetu tom gradu 2012. godine, prenosi "O'Globo".

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Đoković ne može da veruje šta mu se dešava

Đoković je pre skoro šest godina u Riju igrao egzbicioni meč sa Gustavom Kuertenom i otvorio školu tenisa, koja nosi njegovo ime.

Kako navodi "O'Globo", poseta i sve aktivnosti organizovale su dve kompanije - "Deki 10" i "Adma Eventos", koje su se, takođe našle pod sumnjom tužilaštva.

Jedan od vlasnika kompanije "Deki 10" je srpski fudbaler Dejan Rambo Petković, koji je velika fudbalska zvezda u Brazilu i bivši as Flamenga.

Kako navodi list, unajmljivanje ove dve kompanije za organizaciju Đokovićeve posete urađeno je na neregularan način - bez tendera.

Ovaj list navodi da je ovom prilikom oštećen gradski budžet za 2.800.000 brazilskih reala, što je oko milion dolara.

Postupak se vodi i protiv Marsije Beatris Isidoro, bivše sekretarke za sport države Rio.

"O'Globo" navodi da je Đokovićevo gostovanje u Riju bilo u centru pažnje i 2014. godine, kada je objavljeno da mu Vlada države Rio de Žaneiro duguje više od 1,6 miliona reala (oko 600.00 dolara), kao naknadu za njegovu posetu. 

Tada je Đokovićev domaćin i veliki prijatelj Gustavo Kuerten rekao da je u pitanju "nedostatak poštovanja Vlade prema obavezama koje su preuzete". 

Đoković se oporavlja od povrede lakta, a na teren bi mogao da se vrati u martu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading