Federer otkrio "tajnu uspeha": Već 20 godina jedem tanjir paste pred utakmicu!

Autor:

Sport

24.02.2018

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Švajcarski teniser i aktuelni broj 1 Rodžer Federer otkrio je u razgovoru za italijansko izdanje magazina "Veniti fer" kako provodi slobodno vreme, šta bi voleo da radi nakon završetka karijere i kako se priprema pred mečeve.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer: Želim da me pamte kao ambasadora tenisa

Federer je rekao da motivaciju za igranje i dalje crpi u činjenici da mu je tenis pričinjava zadovoljstvo kao i prvog dana. On je novinaru ovog magazina otkrio i jednu gurmansku naviku koje se ne odriče već godinama.

- Volim italijanske, japanske i indijske restorane dok zimi volim fondi (otopljeni sir) i raclet (jedno od najpoznatijih švajcarskih jela). Dva sata pre svakog meča pojedem tanjir testenine sa laganim sosom i ne radim to jer sam sada deo kampanje za paste. Radim to već 20 godina - rekao je Federer i dodao da je ta rutina razlog što promoviše testeninu. 

Sjajni švajcarski teniser ističe da želi da ostane u tenisu i po završetku karijere.

- Ne želim samo da me pamte kao najboljeg ili jednog od najboljih tenisera i zbog mojih pobeda. Nadam se da će ljudi o meni u budućnosti misliti kao o ambasadoru tenisa, moje zemlje i porodice van terena. Želim da radim na razvijanju sportskog duha i na mestima gde tenis nije razvijen - rekao je Federer. 

On je još izjavio da bi voleo da uđe u vremensku mašinu sa Bjernom Borgom, kao i da je najvažnije za svakog tenisera da nakon poraza sagleda sve uzroke poraza i to ispravi, a ne da krivi druge faktore.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading