NOLE SE RASPADA, ALI MORA DA IGRA

Autor:

Sport

13.03.2018

06:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Gubiće Novak Đoković još mečeva, ali ako je sa laktom sve u redu, dobro je što je na terenu. Samo na turnirima može da vrati snagu i samopouzdanje", ističu Obradović i Pilić

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Šta je Noletu ovo trebalo, zašto srlja, ko ga je naterao da igra?! Čemu žurba kad je struka rekla da će na teren tek na mastersu u Madridu?! Da se vraća tek u maju, potvrdio je i otac Srđan. Ova pitanja postavila je većina navijača Novaka Đokovića posle poraza od anonimnog Japanca Taro Danijela na startu Indijan Velsa rezultatom 7:6, 4:6, 6:1.

TRNOVIT PUT

RepublikaFoto: Starsport
Bogdan Obradović

Bilo je mučno gledati dva i po sata kako trenutno 109. na ATP listi drži čas nekada najboljem na planeti i na kraju mu zadaje konačan udarac. Takva slika, nažalost, ostaće u mečevima srpskog asa i u narednom periodu, saglasni su teniski stručnjaci.

- Novak mora da igra, pa makar i dalje gubio od nepoznatih tenisera. Ako je sa povređenim laktom sve u redu, onda je dobro što pokušava da se vrati. Ako izuzmemo propao eksperiment s Australijan openom, posle osam meseci odsustva sa terena očekivano je da nema ni snage, ni samopouzdanja. Samo na turnirima može da vrati formu, nijedan trening ne menja meč, pa makar i ovako izgubio na kraju. Bitno da mu adrenalin radi, a to što je na terenu izgledao kao da je igrao pet setova, to što se raspada, to će proći sa rutinom - istakao je Bogdan Obradović.

NOVA PROCENA

RepublikaFoto: Starsport
Nikola Pilić

Sa njegovim mišljenjem slaže se i jedan od Noletovih prvih trenera Nikola Pilić. Hrvatski stručnjak smatra da Srbina niko nije mogao da natera da igra, čak ni sponzori, o čemu se govorilo.

- Videli smo da Novak nema snage ni vere u sebe, ali šta je trebalo da uradi, da samo trenira. Morao je negde početi posle toliko duge pauze. Pod pretpostavkom da je zdrav, trebalo je da igra. Možda je to ispod onog što smo navikli, ali samo kroz mečeve može do starog Đokovića, koji osvaja turnire. Biće teško gledati i narednih četiri-pet mečeva, ali ne sme se predati i gubiti veru u povratak - smatra Pilić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading