Federer hvali Čunga: PODSEĆA ME NA NOVAKA, IMA STRAŠAN RAD NOGU!

Autor:

Sport

15.03.2018

17:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Rodžer Federer sastaće se u četvrtfinalu turnira u Indijan Velsu sa južnokorejskim teniserom Hjeonom Čungom, a pred taj duel Švajcarac je izneo niz pohvala na račun svog narednog protivnika.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer veruje da će Čung biti još bolji

Njih dvojica su već odmerili snage ove sezone u polufinalu Australijan opena, kada je Čung pri rezultatu 2:0 za Federera u setovima predao meč zbog žuljeva.

- Video sam te plikove. Mogu da zamislim kakav je to bol bio. Bio sam iznenađen kako se brzo vratio, zato što je sve to izgledalo jako gadno i bilo je potrebno vreme za oporavak. Nadam se da je sada sve u redu - izjavio je Federer.

Samo dva meseca kasnije Rodžer će ponovo morati da savlada 26. igrača sveta, ukoliko želi da sačuva epitet nepobedivog u ovoj godini (trenutno je u seriji pobeda 15-0) i nastavi put ka tituli u Indijan Velsu.

Federer je Čunga uporedio sa Novakom iz mlađih dana, a posebno je istakao jedan aspekt njegove igre.

- Agresivan rad nogu je jedina sličnost. To nije nešto što je loše, Đoković veorovatno ima najbolji rad nogu na tvrdim podlogama koji smo ikad videli. Pitanje je da li Čung može da održi taj nivo, sa žuljevima i povredama, tokom 10-15 godina, da li može da ostane zdrav, da ne odsustvuje tri meseca godišnje - rekao je Federer i dodao:

- Ipak, on je veoma eksplozivan. Impresivno je ono što radi i mislim da će biti sjajan igrač, koliko dobar, videćemo. U svakom slučaju, očekuje me jako težak meč.

Njih dvojica odmeriće snage u noći između četvrtka i petka od 3 sata po našem vremenu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading