FEDERER GA ISPRATIO U PENZIJU: Tomi Has završio karijeru

Autor:

Sport

16.03.2018

11:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački teniser Tomi Has saopštio je da je završio igračku karijeru, koja je trajala više od 20 godina.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Federer i Has

Has (39) je odluku objavio posle pobede Švajcarca Rodžera Federera u četvrtfinalu mastersa u Indijan Velsu nad Čung Hjonom iz Južne Koreje. Nemac je od 2016. godine direktor turnira u Indijan Velsu.

- Smatram se srećnim što sam mogao da zarađujem za život igrajući profesionalni tenis više od dve decenije. Sport mi je doneo dragocena prijateljstva i mogućnost da putujem svetom i stvorim neverovatne uspomene - rekao je Has uz ovacije sa tribina.

Has je poslednji meč odigrao u maju prošle godine.

Has je počeo karijeru 1996. godine, a najbolji plasman u karijeri mu je drugo mesto na ATP listi 2002. On je osvojio 15 titula, od kojih poslednje dve 2013. godine na turnirima u Minhenu i Beču.

Has je potom imao problema sa povredama, a na teren se vratio 2017. kada je pobedio Federera u drugom kolu ATP turnira u Štutgartu. On je posle toga morao da se povuče sa turnira zbog povrede i od tada nije igrao zvanični meč.

Igrao je u tri polufinala Australijan opena (1999, 2002, 2007) i u polufinalu Vimbldona 2009. godine, a osvojio je srebrnu medalju na Olimpijskim igrama u Sidneju 2000. godine.

- Roditeljima, porodici, supruzi i deci zahvaljujem na svoj ljubavi i podršci, koju su mi pružili tokom ovih godina. Gledaocima zahvaljujem što su navijali za mene tokom cele karijere - zaključio je Has.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading