BEKER: Nadam se novim Đokovićevim titulama

Autor:

Sport

20.03.2018

14:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je kroz karijeru predstavljao izazov Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu, baš kao što su i oni njemu, istakao je bivši trener srpskog tenisera Boris Beker.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Boris Beker

Dva velika turnira odigrana do sada, Australijan Open i Masters u Indijan Velsu, osvojili su Rodžer Federer i Huan Martin del Potro, pa se ponovo pokrenula priča o "mladim nadama" belog sporta.

- Pitanje je zašto mlađi igrači ne osvajaju Gren slem titule ili se ne bore za prvo mesto. Postoji nekoliko razloga... Prvi je što su tenisom dugo dominirali stariji igrači poput Federera i Nadala. Mari i Đoković su bili povređeni. Ipak, mislim da će tenis preživeti i da će vreme za mlađe igrače doći. Mnogo toga zavisi od mentalne snage, fokusa i razumevanja da su godine samo broj. Dovoljno ste dobri uvek, bez obzira na to koliko godina imate - kazao je Beker, koji je prvu Gren slem titulu osvojio sa 17 godina.

Đoković se početkom godine vratio posle šestomesečne pauze, da bi posle Australijan Opena operisao lakat. Još jednom se vratio u Indijan Velsu, u kome je izgubio odmah na početku, pa ga popravni čeka u Majamiju.

- Đoković je osvojio 12 Gren slem titula, a nadam se da će ih osvojioti još. Sada nije povređen i ima tek 30 godina, ima vremena. Izazivali su ga Federer i Nadal, ali je i on izazivao njih. Svaki igrač mora da pronađe ono u čemu je dobar i ne sme da zavisi od protivnika. Federer uvek forsira svoj način igre, ne prilagođava se drugima. To je ono što najbolji na svetu rade. Bilo je neverovatno imati tri takva šampiona u jednom momentu - dodao je Beker.

Drugi Masters u sezoni počinje 21. marta, a od pomenute velike četvorke na njemu neće biti Nadala i Marija.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading