DEBITANT ČEKA NOVAKA NA PRVOM MASTERSU! Otac Crnogorac majka iz Sarajeva - on iz Australije! Evo ko je prva MINA Đokovića u Indijan Velsu!

Autor:

Sport

05.03.2024

06:45

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikada se ranije nisu sastajali.

DEBITANT ČEKA NOVAKA NA PRVOM MASTERSU! Otac Crnogorac majka iz Sarajeva - on iz Australije! Evo ko je prva MINA Đokovića u Indijan Velsu!

Foto: Tanjug/AP

Novak Đoković

Najbolji teniser sveta Novak Đoković dobio je prethodne noći rivale na prvom mastersu u sezoni - Indijan Velsu.

Srpski as koji je pet puta podizao pehar u "kalifornijskoj pustinji" isto toliko poslednjih godina nije učestvovao na ovom turniru, pa će sada imati priliku da nastavi gde je stao 2019.

Kao prva potencijalna "mina", Noletu na putu verovatno stoji Aleksandar Vukić iz Australije, koji će do glavnog žreba pokušati da se probije preko kvalifikanta. Ono što je posebno zanimljivo da je Đoković tokom blistave karijere igrao protiv 305 različitih tenisera (poslednji sa Dinom Prižmićem na Australijan openu u januaru) i da ima negativan skor samo protiv 11 igrača.

Republika

Foto: www.profimedia.rs

 

Trenutno 69. igrač ATP liste, Aleksandar Vukić, vuče balkanske korene, jer je rođen iz "mešovitog braka", pošto mu je otac iz Crne Gore, a majka rodom iz Sarajeva, prestonice BiH. Ovaj 27-godišnji Australijanac rođen je u Sidneju, dok je svojevremeno prvi put pričao medijima o svom poreklu.

- Nisam blizak koliko bih želeo da budem sa ljudima sa Balkana. Bio sam tamo četiri, pet puta, ali sam rođen u Sidneju. Pokušaću da se vratim sada ukoliko kalendar dozvoli, ali imamo tako veliku porodicu. Moja mama ima jednog brata koji je zapravo u Sidneju, mnogo sam bliži njima, a moj tata ima četiri brata i dve sestre i svako od njih ima dvoje, troje dece najmanje. Otac mi je iz Kolašina, bio sam tamo, sećam se da sam bio da skijam. Tatin kum je bio tamo i bilo je ledeno, mislim -23 ili tako nešto. Preko noći je bilo prelepo - govorio je Vukić.

Do sada u karijeri nije imao priliku da igra protiv Novaka Đokovića, što je tokom Vimbldona prošle godine priznao da mu je velika želja.

- Nisam još imao priliku da razgovaram sa Novakom, ali bi to bio san. To je ludo. Verovatno se najviše ugledam na njega od svih članova "Velike trojke" prosto jer osećam da je mentalno najjači jer ga i mrze najviše. Očigledno da mu to smeta, ali način na koji uspeva da to zaboravi ili da iskoristi da uradi i ono što uradi za sebe, za porodicu i zemlju - to je neverovatno - istakao je Vukić.

Sada će mu, po svoj prilici, biti i ona ispunjena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading