DA LI SU NOVAKU NAPAKOVALI PAKLEN ŽREB? Đoković udara sve na "šljakere", koji su ga VEĆ POBEĐIVALI

Autor:

Sport

06.04.2024

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sve mina do mine.

DA LI SU NOVAKU NAPAKOVALI PAKLEN ŽREB? Đoković udara sve na "šljakere", koji su ga VEĆ POBEĐIVALI

Foto: www.profimedia.rs

Novak Đoković

Novak Đoković nije dobro startovao u 2024. i ove sezne još uvek nema osvojenu titulu. Međutim, najbolji teniser sveta veruje da će posle neuspeha na Australijan openu i Indijan Velsu, odnosno posle povlačenja iz Majamija, imati više uspeha u Evropi i tokom sezone na šljaci. Prvi turnir biće mu masters u Monte Karlu, praktično pod njegovim prozorom jer mu je Monako i dalje prijavljeno mesto boravka.

Istina, Nole nije imao puno uspeha na tom domaćem terenu jer je titule osvajao samo 2013. i 2015, uz još dva izgubljena finala. sve ostalo je rano ispadao za njegove standarde, pa ga je tako prošle godine sa šljake ispratio Lorenco Museti. Dakle, Italijan, a ove godine su po Srbina već bili kobni Janik Siner i Luka Nardi.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Museti i Đoković

A upravo je Museti Novakov potencijalni rival u trećem kolu pa mu tu posao uopšte ne bi bio lak. Pod uslovom da preskoči drugo kolu u kojem će na boljeg između kvalifikanta i Romana Safjulina, kojeg je savladao u jedinom međusobnom duelu u Tel Avivu 2022.

Da je Novaku "napakovan" težak žreb, slučajno ili namerno, svedoče imena potencijalnih protivnika u četvrtfinalu. To je potencijalno branilac titule Andrej Rubljov, dakle neko kome prija šljaka u Monte Karlu, ili Aleks de Minor. Novak je Rusa dobio pet puta, ali jedini susret na zemljanoj podlozi pripao je Rubljovu i to usred Beograda kada je osvojio Srbija open 2022. počistivši Noleta u trećem setu sa 6:0. Imajući to u vidu, neće biti lako ni sada.

Foto: Starsport

Rubljov tukao Novaka usred Beograda

A šta tek reći za "šljakere" u potencijalnom polufinalu. Voljom žreba Đokoviću su potencijalni protivnici, ako favoriti opravdaju uloge, ili Karlos Alkaraz ili Kasper Rud. Španac je slavio na šljaci Madrida 2022, Novak se revanširao na Rolan Garosu 2023, dok je ukupni međusobni skor 3:2 za našeg asa. Što se Ruda tiče, samo tu Nole ima besprekoran skor. Dobio je svih pet mečeva, od toga tri na šljaci.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading