NADALU SAMO ĐOKOVIĆ U GLAVI: Španac misli o Novaku čak i kad on nije blizu njega

Autor:

Sport

26.04.2024

08:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rafu uopšte ne zanimaju drugi teniseri.

NADALU SAMO ĐOKOVIĆ U GLAVI: Španac misli o Novaku čak i kad on nije blizu njega

Foto: Tanjug/AP/Ilustracija

Rafael Nadal dobro je započeo nadmetanje na mastersu u Madridu savladavši u prvom kolu 6-godišnjeg Amerikanca Darvina Blanka rezultatom 6:1, 6:0 za samo 65 minuta. Španac, trenutno 512. na ATP listi, pokazao je svoju nadmoć i lakoću u igri protiv mnogo mlađeg protivnika, što je oduševilo publiku.

Nema sumnje da je Rafi ovo dobro za samopouzdanje imajući u vidu da nije puno igrao proteklih godinu dana, a svakako imajući u vidu šta mu je na pameti. Tačnije ko. Naime, Španac ne krije da misli samo o Novaku Đokoviću i trofejima. On je u Madridu upitan o podizanju nivoa tenisa i uticaju mladih igrača poput Janika Sinera i Karlosa Alkaraza. Međutim, umesto da hvali mlade talente, Nadal je istakao Novaka Đokovića kao ključnog igrača koji i dalje održava visok nivo tenisa.

- Ne znam. Naravno, to su sjajni igrači, ali istovremeno ako pogledamo to da je Novak Đoković osvojio tri od četiri grend slema prošle godine i igrao u finalu četvrtog... Mislim, on je moja generacija i naravno da mlađi momci rade sjajne stvari, ali trebalo bi uzeti u obzir i to da je igrač moje generacije na sličnom nivou. Na nivou je na kojem smo dugo igrali i još ima mnogo uspeha. To potvrđuje ta tenis ima izvanredne nove šampione, ali istovremeno i da se stvari nisu tako mnogo promenile - izjavio je Nadal.

Nadal je takođe istakao da će biti potrebno još vremena da prođe pre nego što njegova i Novakova "klasa" budu ispraćena u penziju. Takođe, španski teniser se suočava sa povredama već sezonu i po, ali je dobra vest da je u poslednje dve nedelje uspeo da odigra tri meča. Uprkos povredama, Nadal i dalje ostaje jedan od najvećih izazova za svakog tenisera na terenu.

Đoković i Nadal su formirali jedno od najvećih rivalstava u istoriji tenisa, budući da zajedno drže vrh "večne liste" grend slem teniskih šampiona. Novak se nalazi na vrhu sa 24 titule, dok se Nadal nalazi na drugom mestu sa 22. Ovo rivalstvo je obeležilo prethodne dve decenije teniskog sveta i učinilo ih istinskim velikanima ovog sporta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading