BRAZILSKA SENZACIJA NASTAVLJA DA MELJE U MADRIDU: Nakon što je eliminisao srpskog tenisera, 118. igrač na ATP listi isprašio i velikog favorita!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

27.04.2024

13:36

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brazilac nastavlja da priređuje iznenađenja.

BRAZILSKA SENZACIJA NASTAVLJA DA MELJE U MADRIDU: Nakon što je eliminisao srpskog tenisera, 118. igrač na ATP listi isprašio i velikog favorita!

Foto: Tanjug/AP

Na startu ovogodišnjeg Mastersa u Madridu, brazilski teniser Tijago Monteiro je za samo sat i 13 minuta savladao srpskog tenisera Dušana Lajovića.

Tom prilikom, 118. igrač na ATP listi je u dva seta 6:4, 6:3 načinio prvorazrednu senzaciju, a šta tek treba reći za ostvarenje u drugoj rundi turnira u španskoj prestonici.

Svega sat i po vremena je bilo potrebno Monteiru da eliminiše nekada trećeg igrača na planeti, Grka Stefanosa Cicipasa koji trenutno zauzima sedmu poziciju na ATP listi, nakon svega dva odigrana seta 6:4, 6:4.

Brazilac je uspeo da stekne ključnu prednost već u trećem gemu prvog seta kada je uspeo da oduzme servis protivniku. Ostvario je impresivnu igru na svoj servis i sprečio Cicipasa da stvori bilo kakvu brejk priliku. Drugi set je bio sličan, sa Monteireom koji je ponovo uspeo da "brejkuje" Grka u uvodnom gemu. Zadržao je prednost sve do kraja, dok Cicipas nije uspeo da iskoristi svoju priliku za brejk u desetom gemu.

Foto: Tanjug/AP

Senzacionalna eliminacija šestog nosioca na turniru

 

Ova pobeda predstavlja najznačajniji uspeh u Monteirovoj ATP karijeri i sigurno će mu pružiti dodatnu motivaciju za nastavak takmičenja.

U narednoj, trećoj rundi Tijago Monteiro se sastaje sa češkim teniserom Jiržijem Lehačkom koji je eliminisao Hamada Međedovića takođe nakon dva odigrana seta (7:5, 6:4), a u slučaju plasmana u četvrto kolo turnira. mogao bi da odmeri snagu i sa "kraljem šljake", Špancem Rafaelom Nadalom pred kojim je duel sa Australijancem Aleksom de Minorom.

Da podsetimo, Masters u Madridu na programu je od 23. aprila do 5. maja, a titulu brani Karlos Alkaraz koji trijumfovao u dva poslednja izdanja turnira u španskoj prestonici.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading