SKANDALOZNO: Zbog Novaka hoće da menjaju teniska pravila - sramota kakva je nezapamćena u istoriji sporta!

Autor: Vladimir Vorih

Sport

10.05.2024

18:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Verovali, ili ne...

SKANDALOZNO: Zbog Novaka hoće da menjaju teniska pravila - sramota kakva je nezapamćena u istoriji sporta!

Foto: Instagram.com/internazionalibnlditalia/printscreen

Novak Đoković, kao svetski broj jedan, često je meta kritika i spekulacija. Najnoviji tekst koji je izazvao pažnju javnosti je onaj autora Petera Bodoa, objavljen na portalu tenis.com. Bodo ističe da uprkos činjenici da Novak Đoković retko igra, i dalje drži vodeću poziciju u svetskom tenisu. Kritikujući dužinu sezone na šljaci, autor naglašava da neki turniri traju duže nego što bi trebalo, što dodatno opterećuje već iscrpljene igrače.

Tekst dodatno ističe nedavne događaje na turnirima, poput povlačenja Janika Sinera i Karlosa Alkaraza zbog povreda, kao i povlačenje Danila Medvedeva iz četvrtfinala. Ovi događaji su naveli autora da istakne da trenutna situacija na šljaci nije u skladu sa tradicijom, te da je kvalitet tenisa razblažen produženjem trajanja turnira.

Republika

Foto: Profimedia

Mnogo im smeta - Novak Đoković

 

Bodo takođe izražava skepticizam u vezi sa Novakovom trenutnom pozicijom na svetskoj teniskoj sceni, ističući da bi njegova odsutnost sa terena mogla da se pokaže kao dobra strategijska odluka, posebno uoči Rolan Garosa. Autor sugeriše da će ishod narednog Gren Slem turnira pokazati da li je Novakova odluka o odmoru bila opravdana ili ne.

Na kraju, tekst poziva na reevaluaciju dela sezone na šljaci, ističući potrebu za promenama u kalendaru kako bi se igračima pružila adekvatna prilika za odmor i oporavak, te istovremeno očuvala kvalitet tenisa tokom celog takmičarskog perioda.

Kako će se ova polemika odraziti na dalji razvoj teniske sezone, ostaje da se vidi, ali je jasno da su teme poput dužine sezone i odmora postale predmet žustre rasprave među poznavaocima tenisa. Sve u svemu, ovo je samo jedan od mnogobrojnih primera kako se teniska javnost bori sa izazovima modernog teniskog kalendara.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

 

 

Komentari (0)

Loading