Nadalov odgovor Federeru: NEĆU NAMERNO DA IZBEGAVAM TURNIRE!

Autor:

Sport

19.04.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Španski teniser Rafael Nadal, koji trenutno zauzima prvo mesto na ATP listi, izjavio je da neće namerno izostajati sa nekih turnira, kao što to čini njegov kolega Rodžer Federer. Švajcarac je odlučio da ponovo propusti čitavu sezonu na šljaci, računajući i Rolan Garos.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal najavio novi juriš na Rolan Garos

Ovo će biti druga uzastopna sezona da Rodžer propušta sve turnire na šljaci, a on je to obrazložio time što želi da čuva snagu i tako dodatno produži svoju karijeru.

- Postoje turniri koje ne mogu namerno da propustim, pošto volim tamo da igram. Ne mogu da zamislim da namerno propustim turnir u Monte Karlu, ni Vimbldon, Ju Es open ili Australijan open, ili Masters u Rimu - rekao je 31-godišnji Nadal. 

On se nedavno vratio na teren pošto se oporavio od povrede desnog kuka, zbog koje je Marinu Čiliću morao da preda četvrtfinalni meč Australijan opena i to u petom setu. 

Nadal u junu puni 32 godine, a ostavio je ogradu da će možda i on slično razmišljati kada dođe u Federerove godine (37).

- Naravno, kako starite morate da se prilagodite kalendaru i naporima. Ali meni je teško da kažem da neću igrati, na primer na travi, ili da neću igrati na tvrdoj podlozi. To ne planiram, ali nikad ne reci nikad, pošto ne možeš da predvidiš šta će se dogadjati u budućnosti - rekao je osvajač 16 Grend slem titula. 

Nadal u Monte Karlu pokušava da osvoji 11. titulu, a 11. trofej pokušaće da osvoji i na Rolan Garosu, koji počinje 27. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading