Đoković ostao bez snage pa izgubio od Tima

Autor:

Sport

19.04.2018

14:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon drame protiv Borne Ćorića u drugom kolu turnira u Monte Karlu, Novak Đoković je odigrao još jedan neizvestan meč u osmini finala protiv Austrijanca Dominika Tima koji je slavio 2:1 (7:6, 2:6, 3:6).

RepublikaFoto: twitter.com/Craig O'Shanessy
Novak na meču protiv Tima

Nije Novak dobro započeo meč protiv Tima, pa je već na startu mladi austrijski teniser napravio brejk i došao do prednosti od 3:0, pa zatim i 5:2. Upravo tada se dešava veliki preokret u igri našeg tenisera, koji nakon naizgled bezizlazne situacije stiže do svog prvog brejka na meču.

 

 

 

 

Igralo se nakon toga gem za gem sve dok na semaforu nije stajalo 6:6, a onda je Novak počistio Tima u taj-brejku, koji je rešio u svoju korist sa 7:2. Srbin je dobio veliku injekciju samopouzdanja, ali ovu prednost nije uspeo da iskoristi u drugom setu.

Rivali su počeli izjednačeno, ali je u petom gemu Tim uzeo treću brejk loptu i došao do ispostaviće se ključne prednosti. Novak je pao u ovom delu igre i nekako bez većih problema Austrijanac dolazi do 6:2 i tako da dođe do izjednačenja.

 

 

Odlučujući treći set nije bio ni lepršav, pošto je blaga nervoza obuzela oba tenisera. Smenjivali su se krizni periodi kod obojice, pa su u pojedinim momentima pravili greške koje im nisu svojstvene. Držali su obojica svoj servis, iako je Novak u prva dva servisa Tima imao šanse, ali ih nije koristio. Austrijanac je bio vrlo blizu da u petom gemu na 2:2 napravi možda i odlučujući korak ka pobedi, ali je Novak uspeo da se odbrani u nezahvalnoj situaciji.

Ali ako je uspevao da parira do tada, u sedmom gemu Tim pravi brejk na čistu fizičku snagu, pošto je bilo vidljivo da se Novak sve teže kreće po terenu, pa je oduzeo servis protivniku za 3:4.

Uprkos umoru Đoković je posle servisa izvukao volej iz rukava i tako pokazao zašto je bio toliko dugo prvi reket sveta, ali to je bio poslednji trzaj Srbina, s obzirom da je Tim treći set priveo kraju sa 6:3.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading