NOLE PRIZNAO VELIKU GREŠKU: Želja da igra bila je jača od razuma

Autor:

Sport

30.04.2018

09:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Šta se dešava sa Novakom Đokovićem? Srbin više nije isti igrač, a pokušao je da objasni gde je pogrešio i šta je morao da uradi drugačije.

- Prvi korak je biti svestan situacije, drugi je rad, treći realizacija planova i želja na terenu. Situacija je za mene nova, jer nikada nisam bio povređen, ali nisam prvi kome se to desilo. Rafa Nadal i Federer su takođe imali duže pauze, pa su se vratili i to je primer koji bi trebalo da sledim. Bilo je i mojih grešaka, vratio sam se pre nego što je trebalo. Želja da igram bila je jača od razuma. Sada osećam postoperativne posledice. Nije trebalo da igram na američkoj turneji. Nije me bolela ruka, ali igrački nisam bio spreman i to je rezultiralo porazima koje moram da prihvatim kao deo cene povratka - rekao je Đoković za "Novosti".

On je dodao da se sada oseća mnogo bolje.

- Meni je najvažnije da poslednjih nedelja igram mentalno slobodan, bez opterećenja mislima o laktu. Sada treba da se koncentrišem samo na igru, na teniske elemente. I da, kao što sam rekao, malo smanjim ciljeve, bar na turnirima koji su prvi na redu. Glavni cilj treba da bude dobra igra, pa zašta bude dovoljna.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Nole je objasnio šta mu je cilj.

- Postoje kratkoročni i dugoročni. Ovi na kratki rok su da igram što bolje, da pobedama vraćam samopouzdanje. Na duže staze želim da opet budem u svetskom vrhu, da igram dobro na najvećim turnirima, da budem u situaciji da neki od njih ponovo osvojim, da se vratim tamo gde sam bio. Ključ su strpljenje i rad. Prvo imam, na drugo sam spreman. Ali, velika je razlika između treninga i mečeva. Tražim najbolji put za povratak i nadam se da ću ga naći.

Đoković je istakao da se nije orpostio od reprezetnacije.

- To je uvek otvorena priča. Volim da igram za reprezentaciju i nadam se da ću opet igrati, ali u ovom trenutku ne mogu sa sigurnošću reći da ću biti u timu za septembarski meč sa Indijom. Zavisiće od mnogo faktora. Nadam se da će najavljene promene u formatu Dejvis kupa omogućiti da lakše i više igramo za naše reprezentacije, jer mi iz individualnih sportova retko imamo priliku da igramo za državni tim. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading