NADAL: Hoće li mladi nadmašiti Novaka, Rodžera i mene? Nisam siguran

Autor:

Sport

02.05.2018

13:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji teniser sveta Rafael Nadal ocenio je da je mladim igračima izuzetno teško da se istaknu u eri Federera, Đokovića i njega.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Rafael Nadal

- Moramo da budemo realni. Ako imamo generacija u kojoj je Federer osvojio 20 Gren slem titula, ja 16, a Đoković 12, vrlo je komplikovana istaći se. Biće teško mladima da se probiju, ali ima ih nekoliko talentovanih - kazao je Španac.

Među potencijalnim naslednicima spominju se Aleksandar Zverev, Denis Šapovalov, Fransis Tijafo i Andrej Rubljov... Ipak, Nadal ne misli da će dostići uspehe koje je beležila i beleži njegova generaciji.

- Oni će doći na mesto na kome smo Federer, Novak i ja. Imaju potencijala, ali hoće li biti poput nas? Nisam siguran. Moraju još da napreduju - zaključio je "kralj šljake".

Priliku da se domognu jedne od velikih titula igrači "nove generacije" imaće na Mastersu u Madridu, koji počinje 6. maja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading