Edmund bolji od Đokovića!

Autor:

Sport

09.05.2018

13:58 >> 13:56

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Novak Đoković je poražen u drugom kolu Madrida od Kajla Edmunda 2:1 (6:3, 2:6, 6:3). Ovim porazom srpski teniser pada na 18 mesto ATP liste.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak Đoković

Na samom startu meča Novak je pretrpeo brejk, ali je delovalo da se stabilizovao kada je naredna dva gema. Ipak, usledio je drastičan pad u igri srpskog asa, što je Edmund iskoristio i poveo sa 4:2, uz brejk prednosti. Do kraja seta kretanje je bilo sve lošije, a Britanac je rutinski stigao do vođstva od 1:0 nakon 40 minuta igre.

Novak se resetovao na startu drugog seta i kao da je na terenu bio drugi teniser. Zaigrao je daleko agresivnije, pogađao vinere i terao protivnika na greške. Novak je dva puta oduzeo servis Edmundu, a na svoj početni udarac nije imao problema, pa je vrlo brzo usledilo izjednačenje u setovima. Đoković je u drugom delu igre napravio samo tri greške.

Edmund se držao na početku trećeg seta, ali je bilo primetno da se sve slabije kreće. Uspeo je da spasi čak tri brejk lopte pri rezultatu 2:2, ali je delovalo da će Novak uspešno završiti ovaj meč. Ipak, usledio je novi pad, a Novak je napravio nekoliko vezanih grešaka, koje su ga koštale trijumfa.


Protivnik Edmunda u narednoj rundi biće Belgijanac David Gofan.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading