Nastavlja se slobodan pad Srbina: NOVAKA ČEKA NAJGORI PLASMAN U POSLEDNJIH 12 GODINA!

Autor:

Sport

10.05.2018

09:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nekada prvi teniser sveta Novak Đoković nastavlja da tone na ATP listi, pa će na najnovijem rangiranju imati najlošiju poziciju u poslednjih 12 godina!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novak nikako ne uspeva da podigne formu

Naš teniser je doživeo poraz od Britanca Kajla Edmunda u drugom kolu turnira u Madridu, pa će na taj način izgubiti 315 bodova. To znači da će Nole skliznuti za barem 5, ili 6 pozicija na najnovijoj rang-listi.

Za očekivati je da Đoković od narednog ponedeljka bude 18. teniser sveta, a ukoliko Raonić, Kolšrajber, ili Edmund doguraju do završnice turnira u Španiji, postoji mogućnost da to bude i oko 20. pozicije.

Novaka očekuje turnir u Rimu od 14. do 22. maja, pa ukoliko ni tu ne napravi bolji rezultat moguće je da će naš teniser mesec maj završiti van najboljih 25 tenisera sveta, što bi mu dodatno otežalo put i žrebanje nosilaca na "Rolan Garosu".

Đoković je imao veoma brz put ka top100 na svetu, pošto je debi na turu napravio 2003. godine, potom je za dve godine već bio u 100, dok je 2007. došao među 15 najboljih gde se i danas nalazi. 

Od 15 igrača koji su bili 2007. godine u vrhu 'belog sporta' čak osmoro se penzionisalo, a Novak je tokom ovih godina bez problema bio među najboljima. 

Ipak, tome će doći kraj u ponedeljak kada će Novak posle više od 600 nedelja biti van top 15 na svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading