TIM ŠOKIRAO NADALA: Austrijski teniser ostvario nemoguću misiju

Autor:

Sport

11.05.2018

17:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Najbolji austrijski teniser Dominik Tim eliminisao je najboljeg igrača sveta Španca Rafaela Nadal u četvrtfinalu mastersa u Madridu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Nadal zaustavljen u 1/4 finalu Madrida

Tim je slavio 2:0, po setovima 7:5, 6:3. Ovo je bio deveti međusobni duel španskog i austrijskog tenisera, a treći trijumf Tima.

 

 

 

 

Nadal je branio titulu u Madridu. Tim će u polufinalu igrati protiv Kevina Andersona.

Austrijanac je prekinuo seriju Nadala o nepobedivosti na šljaci. Nadal nije izgubio niti jedan meč na šljaci još od četvrtfinala turnira u Rimu prošle godine, a i tada ga je pobedio Tim.

 

 

 

Nadal je prošle godine posle meča sa Timom započeo svoju seriju od 50 uzastopno dobijenih setova na šljaci. Austrijanac je prekinuo ovu seriju, ali ujedno i pobedio Nadala na domaćem terenu.

Nadal je oborio rekord Džona Mekinroa star 34 godine. Amerikanac je 1984. godine osvojio 49 setova na tepihu, a Nadal je to uspeo na šljaci. 

Austrijanac je ovom pobedom doneo promenu na čelu ATP liste. Rodžer Federer će od ponedeljka preuzeti prvo mesto na ATP listi.

Nadal je u Madridu izgubio 820 bodova. Federer će od ponedeljka biti prvi sa 8.670 bodova, dok Španac će imati 7.950. Švajcarac će početi svoju 309. nedelju na čelu ATP liste.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading