Vajda veruje da će Đoković da se vrati na vrhunski nivo

Autor: Novosti.rs/Republika

Sport

27.05.2018

09:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trener Novaka Đokovića Marjan Vajda izjavio je da je srpski teniser na dobrom putu da se vrati na nekadašnji nivo igre.

Novak i Vajda su ponovo zajedno

Đoković je trenutno 22. na ATP listi, a naredne nedelje učestvovaće na Rolan Garosu.

- Mislim da je sada na 80 odsto od svojih mogućnosti iz najboljih dana. Protiv Nadala u Rimu je pokazao šta može. Vidim da je veoma posvećen, da ima puno samopouzdanje. Nedostaje mu još samo malo, pa da se vrati na staru stazu slave. Blizu je. Ako nastavi ovako, biće to veoma brzo - rekao je Vajda za "Večernje novosti".

On je ispričao i kako je došlo do njegovog povratka u stručni štab Novaka Đokovića.

- Novak mi je jednom poslao poruku s pitanjem šta mislim o njegovoj igri danas. Lukavo je to uradio! Šta sam mogao da mu odgovorim, posle godinu dana pauze? Nisam očekivao poziv da se vratim. Novak je za mene šampion i samo ga takvim vidim. Tražio sam da mi iskreno kaže da li zaista želi da se vratim? Da je imalo sumnjao, ne bih bio tu. Zatražio sam nekoliko dana da razmislim i da porazgovaram s porodicom. Ali, naravno, odgovor sam odmah znao! Mnogo toga smo Novak i ja prošli zajedno tokom svih ovih godina - dodao je Vajda.

On je istakao da ne zna koliko će trajati saradnja između njih dvojice.

- Nema pritisaka ni sa jedne strane. Sešćemo posle Rolan Garosa da porazgovaramo. Jedno je sigurno - želim da ostanem s Novakom što duže - naveo je slovački trener.

Đoković će u prvom kolu Rolan Garosa igrati protiv Brazilca Rožerija Dutre Silve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading