Fonjini: Priča o novoj generaciji u tenisu je sr*nje

Autor:

Sport

01.06.2018

15:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Italijan Fabio Fonjini istakao je da mu se ne dopada kompletna priča koju je ATP napravio oko Nove generacije, te da bi igračima bilo bolje da se sami izbore za svoje mesto.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fabio Fonjini

Fonjini je u drugom kolu Rolan Garosa pobedio mlađanog Elijasa Imera, a u trećem će se sastati sa, takođe, novom nadom Kajlom Edmundom.

- Priča o Novoj generaciji je sr**e. Uopšte mi se nije dopalo kakvu pažnju je privukla ta inicijativa. Rafa je osvajao Pariz sa 18 godina, sada imamo Šapovalova koji je 25. na svetu, koji napreduje, a opet igra na stadionu Suzan Lenglen ili terenu broj 1 - kazao je Fonjini i nastavio:

- Kada vidim raspored, začudim se da Mugurusa i Kuznjecova igraju na nekom manjem terenu. ATP je uradio mnoge dobre stvari, ali ova mi se ne dopada. Ne razumem je i smatram da ne treba toliko pažnje usmeravati na mlade momke. Igraju oni dobro, pogledajte Hačanova, Rubljova, Zvereva... Međutim, podiglo se previše prašine. Ako neko igra dobro, svakako će privući pažnju. Oni treba da prođu kroz to da dobiju peti set sa 10:8 na terenu 27... Ne da igraju sa Federerom na Šatrijeu. Potrebno je da jedu više paste, trče i pobeđuju.

31-godišnji Italijan je trenutno 18. na svetu, a u karijeri je osvojio šest titula.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading