Del Potro srušio Marina i zakazao meč sa Nadalom!

Autor:

Sport

07.06.2018

14:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski teniser Huan Martin del Potro savladao je u 1/4-finalnom meču Rolan Garosa Hrvata Marina Čilića rezultatom 3:1, po setovima 7:6, 5:7, 6:3 i 7:5.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Del Potro će imati veliki izazov protiv Nadala

Ovaj meč je počeo tokom jučerašnjeg dana, ali je prekinut pri rezultatu 6:6 zbog jakih padavina. U nastavku je Del Potro bio bolji u taj-brejku prvog seta i stigao do prednosti u odnosu na Čilića.

Slično se igralo i u nastavku u drugom setu sve do devetog gema, a onda je Del Potro izgubio dva servisa i Čilić je izjednačio u setovima na 1:1. U drugom setu Argentinac je znatno popravio svoj servis i ostvario pet asova.

Iako je u trećem setu Hrvat krenuo brejkom i vođstvom od 3:1, Del Potro je uzvratio s dva brejka i uz nastavak dobrog servisa preokretom stigao na korak do pobede.

Ključni brejk u četvrtom setu Del Potro je napravio u 11. gemu, što je bilo dovoljno za zasluženu pobedu i plasman među četiri najbolja tenisera Rolan Garosa.

Argentinac će u polufinalu igrati protiv španskog tenisera Rafaela Nadala (1. ATP), koji je bio bolji od još jednog Argentinca Dijega Švarcmana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading