Da li će Serena biti nosioc na Vimbldonu?

Autor:

Sport

24.06.2018

18:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sedmostruka osvajačica Vimbldona Serena Vilijams u utorak će saznati da li će biti među nosiocima na najvećem turniru na svetu, koji počinje 2. jula.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Serena Vilijams

Nekadašnja najbolja teniserka sveta se u martu vratila na teren posle pauze zbog porođaja i trenutno je 183. na svetu.

Vilijamsova nije bila među nosiocima na Rolan Garosu, sa kojeg se povuka pred meč četvrtog kola zbog povrede.

Amerikanka je više puta naglasila da veruje da teniserke koje se vraćaju na teren posle povrede treba da budu zaštićene prilikom podele nosilaca, kao i zaštićeni plasman na WTA listi.

- Podela nosilaca se pravi na osnovu WTA liste, osim u slučajevima kada Komitet proceni da je potrebno napraviti balansirani žreb - objavili su iz Sveengleskog kluba prošlog meseca.

Sastanak o podeli nosilaca zakazan je za utorak, a Vimbldon je na programu od 2. do 15. jula.

Zanimljivo je da je predsednica Teniske asocijacije Sjedinjenih Država Katrina Adams rekla za "Njujork Tajms" da će US Open prilikom određivanja nosilaca uzeti u obzir kada se teniserke vraćaju na teren posle porođaja.

- To je pravedna stvar za majke koje se vraćaju. Smatramo da je to dobra poruka za sadašnje teniserke i buduće. U redu je biti žena, postati majka i vratiti se svom poslu, verujem da je to važna poruka - naglasila je Adamsova.

Adamsova je takođe naglasila da će podela nosilaca biti promenjena u slučaju da je trudnoća neke teniserke uticala na njen plasman na WTA listi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading